Ontroerend: speler die hoort dat hij aan kanker lijdt, krijgt meteen contractverlenging

Facebook Union Berlin
Een voetballer die deze week te horen kreeg dat hij aan kanker leed, heeft van zijn club als steunbetuiging een contractverlenging gekregen. Het ontroerende gebaar kwam van de Duitse tweedeklasser Union Berlin, die zijn speler Benjamin Koehler daarmee een hart onder de riem stak. Begin deze week kreeg Koehler het nieuws dat hij met lymfeklierkanker kampte.

"Benny is en blijft belangrijk voor ons team", zegt Union-coach Norbert Duewel. "Het nieuws van zijn ziekte betekende voor iedereen een enorme schok. Maar we zijn er allemaal zeker van dat Benny opnieuw het shirt van Union Berlin zal dragen. Hij is een vechter, op en nààst het veld."

Kwaadaardige tumor
De 34-jarige Benjamin Koehler was bij Union Berlin einde contract, maar zag nu zijn verbintenis verlengd tot 2016. Eerder deze week ging de middenvelder na aanhoudende buikklachten naar het ziekenhuis. Daar kreeg hij te horen dat hij een kwaadaardige tumor had in het lymfensysteem, die een onmiddellijke behandeling vereiste. "Dit is een zware slag voor mij en mijn familie", aldus Koehler. "Ik zal enkele dagen nodig hebben om dit nieuws te verwerken, maar daarna zal ik tegen de ziekte vechten met alle kracht die ik in mijn lichaam heb. We zien elkaar zeker nog terug, dat garandeer ik jullie."

Warm hart
Union Berlin staat in Duitsland al langer bekend als een club met een warm hart. Zo konden supporters in 2011 mee eigenaar van het stadion worden door zich een aandeel van 500 euro aan te schaffen. Twee jaar voordien hadden honderden vrijwilligers het aftandse stadion een opknapbeurt gegeven, door dagenlang in shift te werken. Eind 2013 haalde de club dan weer het wereldnieuws toen liefst 27.500 supporters zich verzamelden om kerstliederen te zingen.