Oma (84) debuteert op bowlingbaan en doet dan dit!

YouTube
In Italië is een 84-jarige oma in een mum van tijd een fenomeen geworden op sociale media. Voor het eerst in haar lange leven ging het kranige oudje naar een bowlingbaan. Haar bowlingdebuut ging meteen viraal. Niet moeilijk, want bij haar allereerste worp gooide de hoogbejaarde speelster gelijk een strike (zie onderstaande video)!

Meer stereotiep dan deze oma heb je ze niet in de Laars: zwarte winterjas, stevige bril en een verzorgde coiffure. En kranig! Op haar 84ste zag de bejaarde vrouw voor het eerst een bowlingbal van dichtbij en het duurde wel even voor een veel jongere deelneemster haar diets kon maken hoe die vingers precies in al die gaatjes moeten passen. Eens de bomma dat kneepje onder de knie had, was het tijd voor de aanloop. Nou ja aanloop, eerder een 'aanwandel', niet verwonderlijk op haar leeftijd. Maar die 'swing' kon wel meteen tellen. Bol van effect tolde de bowlingbal recht op zijn doel af. En ja hoor! Alle tien pins in een keer om. Een oververdiende staande ovatie was haar deel.

De video verscheen op enkele Italiaanse nieuwssites en er werd zelfs een speciale Facebookpagina aan 'Nonna Bowling' ('Bowling Bomma') gewijd.