Olympisch atlete (37) heeft spijt dat ze aan de grote klok hing dat ze nog maagd is: “Het heeft al m’n dates verpest”

Lolo Jones.
Instagram Lolo Jones.
“Ik heb nog nooit seks gehad. Ik wil ermee wachten tot ik getrouwd ben.” Lolo Jones zei het begin vorig jaar zonder verpinken. Maar de nu 37-jarige Amerikaanse ex-atlete had de impact van haar openheid onderschat. “In het openbaar over mijn maagdelijkheid praten, was een fout.”

In de Amerikaanse versie van Celebrity Big Brother praatte Lolo Jones - die zich tijdens haar sportcarrière toelegde op de 60m en 100m horden én in 2013 ook goud pakte op de wereldkampioenschappen bobsleeën - in 2019 vrijuit over haar keuze om maagd te blijven tot ze in het huwelijksbootje is gestapt. “Een bewuste beslissing, maar ze heeft al veel relaties op de klippen doen lopen”, zei ze toen. “Vaak denken mannen dat ik lieg. Maar als ze dan toch beseffen dat ik de waarheid spreek, zien ze het als een uitdaging óf als een afknapper. Veel mannen die horen dat ik eerst wil trouwen, vertrekken.”

De uitspraken van Jones werden gretig gedeeld op de sociaalnetwerksites. En de Amerikaanse ondervond er ook de gevolgen van, zo geeft ze toe in de YouTube-show van comedian Kevin Hart. “Daardoor werden alle afspraakjes die ik daarna had, verpest. Het leek alsof ik zelfs geen kans meer had. Voor mijn ‘bekentenis’ had ik het gevoel dat ik die wel had.” Voordien probeerde Jones haar ‘boodschap’ altijd voorzichtig over te brengen. “Ik probeerde telkens een goed moment af te wachten. Maar wat is een goed moment? Moet ik wachten tot de man in kwestie mij heeft leren kennen of drop ik ‘de bom’ gewoon meteen?”

AP

Acht verschillende scholen en pech op de Spelen

Jones had een moeilijke jeugd. Ze ging naar acht verschillende scholen op acht jaar tijd en haar gezin had het niet breed. Jones' moeder had vijf kinderen. “Maar daar heeft mijn beslissing niets mee te maken”, zegt ze. “Mijn moeder is nooit getrouwd en toch heeft ze vijf kinderen. Ze heeft veel fun gehad.(lacht)” 

De atletiek bood Jones een uitweg tijdens haar jeugd. De Amerikaanse liet voor het eerst wereldwijd van zich horen in 2007, toen ze de WK-finale van de 100m horden haalde. Haar grootste prestatie zette ze het jaar nadien neer: ze pakte WK-goud op de 60m horden indoor in Valencia, een kunstje dat ze in 2010 (Doha) overigens zou herhalen. 

Op de Olympische Spelen in Peking (2008) liep het echter fout. Niets leek eeuwige roem in de weg te staan, tot ze de voorlaatste horde aantikte. Eindverdict: een magere zevende plek in de finale en een pak tranen. In Londen kreeg ze in 2012 nog een herkansing, maar ze werd ‘pas’ vierde in de finale. Nadien beproefde ze dus nog - met succes - haar geluk in het bobsleeën.

Lolo Jones tijdens haar atletiekcarrière.
AFP Lolo Jones tijdens haar atletiekcarrière.60 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Marc Buitink

  Respect indien waar.. Al zou het niet de eerste zijn die contracten met zwijgplicht heeft.. Of gewoon de waarheid niet verteld of niet uit de kast is gekomen bv..

 • Diane De Wannemaeker

  Geef haar een medaille. Ik vind het fantastisch dat ze die keuze maakt. Zolang het maar niet uit religieuze overtuiging is, natuurlijk.

 • Marc Schildermans

  Geweldig toch die sociale media, honderd duizenden reacties maar geen kat die weet of er wel iets van waar is.

 • Marie Vanakker

  Ze past hiermee perfect in het sociale religieuze plaatje van begin vorige eeuw . De meeste hier moeten dan toch ook wel heel trots zijn op onze priesters die heel hun leven seks afzweren blijven . Het is natuurlijk een eigen keuze , maar om die "zelfkastijding" zomaar rond te strooien is een grote fout gebleken omdat niet iedereen nog in 1903 leeft .

 • aylin brussel

  Blij te lezen dat ik niet de enige ben in haar geval...Ben zelf 35 en ik ben daar ook redelijk open over...Collega's en vrienden vinden mij soms ook "raar" en geloven mij niet altijd, maar ik schaam mij daar totaal niet over...Ik heb "ongeduldige mannen" echter vlug door en bijgevolg vermijd ik die...Het goede bij mij is dat deze mij vaak ook gerust laten omdat ik zo naiëf lijk dat ze mij niet willen kwetsen...