Of Van Avermaet écht zo'n goeie doelman is, zoals de legende wil? Hier is het antwoord

Van Avermaet laat zich niet verschalken.
kos Van Avermaet laat zich niet verschalken.
Dat Greg Van Avermaet snel met een fiets kan rijden, weet de hele wereld intussen. Maar de veelvraat van het klassieke voorjaar heeft nu ook bewezen dat hij ook als doelman meer dan degelijk uit de voeten kan.

Greg Van Avermaet wordt deze week door Geert De Vlieger gevolgd voor de volgende aflevering van het Play Sports-programma 'Hoogvliegers'. De ex-doelman van onder meer Anderlecht en Club Brugge trok met de olympische kampioen naar de oefenterreinen van eersteklasser Waasland-Beveren.

Van Avermaet verdedigde tijdens zijn jeugdjaren de kleuren het toenmalige SK Beveren, als doelman. De Oost-Vlaming maakte uiteindelijk de (juiste) keuze om wielrenner te worden, al had hij volgens de legende ook een veelbelovende toekomst als doelwachter.

Dat bewijst hij ook in een filmpje dat hij op Instagram postte. In zijn wielertenue pakt 'Gouden Greg' immers uit met enkele prima parades.

Back to my roots with @geertdevlieger, even for this @assosofswitzerland has good equipment #hoogvliegers #dontcrackunderpressure #ride_bmc

3,281 Likes, 28 Comments - Greg Van Avermaet (@gregvanavermaet) on Instagram: "Back to my roots with @geertdevlieger, even for this @assosofswitzerland has good equipment..."

Vanop de fiets #Hoogvliegers met @gregvanavermaet

192 Likes, 5 Comments - Geert De Vlieger (@geertdevlieger) on Instagram: "Vanop de fiets #Hoogvliegers met @gregvanavermaet "