Nog maar eens geflitst: Mourinho is rijbewijs voor zes maanden kwijt

José Mourinho.
AFP José Mourinho.
José Mourinho is voor zes maanden zijn rijbewijs kwijt wegens te hard rijden. De rechter besliste bovendien dat de manager van Chelsea een boete moet betalen van ruim 1.200 euro, schrijft Daily Mail.

Mourinho werd vorig jaar geflitst op een weg in Surrey. Hij reed 60 miles (96 km) per uur, waar slechts 50 miles (80 km) was toegestaan. Mourinho was zelf niet op de rechtszaak aanwezig, maar maakte wel zijn opwachting op het voorafgaande schuldverhoor. Hij had al negen strafpunten verzameld, waardoor hij door dit feit zijn rijbewijs tijdelijk moet inleveren. De Portugees koos ervoor zijn inkomen niet op te geven, maar het gerecht bevestigde dat ze dit 'substantieel bedrag' in rekening gebracht hebben. Chelsea wenst niet te reageren op de feiten.

Mourinho had tijdens zijn eerste ambtstermijn bij Chelsea al eens een negatieve ervaring met de Engelse politie. In 2007 werd hij even opgepakt en gestraft omdat hij zijn hond niet in quarantaine wou laten plaatsen. Toen de politie aan zijn deur stond, liet 'The Special One' het dier, een Yorkshire terrier met de naam 'Gullit', de vrije loop zodat de politie hem niet te pakken kreeg. Mourinho was toen met 'Gullit' het land uitgegaan zonder dat hij de juiste injecties had gekregen.