Niet (verrassende) winnaar Koepka, maar deze dame ging met de aandacht lopen na US Open golf

kos
Brooks Koepka heeft vannacht de US Open golf op zijn naam geschreven. Hij wist in de laatste ronde van het toernooi zijn landgenoot Brian Harman en de Japanse golfer Hideki Matsuyuma op vier slagen te zetten. Maar ondanks zijn verrassende zege moest Koepka de aandacht toch delen met...zijn wederhelft.

Net na de ontknoping nam Koepka voor de ogen van miljoenen televisiekijkers een innige kus in ontvangst van zijn vriendin. Commentator Joe Buck gaf uitleg bij de mooie scène, maar de Amerikaan ging toch even de mist in. "We zien Koepka en zijn vriendin Becky Edwards", zei Buck, maar de relatie tussen Koepka en Edwards liep een tijdje geleden op de klippen.

"Joe, dat is niet Becky Edwards, maar Jena Sims. Zij is Koepka's nieuwe vriendin", verbeterde Brad Faxon zijn collega. En op die manier was Sims -een actrice en model- meteen geïntroduceerd bij het grote publiek. Op haar Instagrampagina blijkt ook dat Sims een opvallende hobby heeft: poseren met niet-alledaagse dieren.

AFP

Happy Lover's month! Remember ladies, ya gotta slay a few dragons to meet your prince!

929 Likes, 28 Comments - Jena Sims (@jenamsims) on Instagram: "Happy Lover's month! Remember ladies, ya gotta slay a few dragons to meet your prince! "

I like pig butts and I cannot lie

1,143 Likes, 36 Comments - Jena Sims (@jenamsims) on Instagram: "I like pig butts and I cannot lie "

Hey @jenna_michele.. I got your back

1,263 Likes, 15 Comments - Jena Sims (@jenamsims) on Instagram: "Hey @jenna_michele.. I got your back "

Hanging with the locals #thislittlepiggy @bahamasphotographer for @meloonpro swim

1,206 Likes, 28 Comments - Jena Sims (@jenamsims) on Instagram: "Hanging with the locals #thislittlepiggy @bahamasphotographer for @meloonpro swim "

Today is the mondayest Tuesday ever ⚡️

1,932 Likes, 50 Comments - Jena Sims (@jenamsims) on Instagram: "Today is the mondayest Tuesday ever ⚡️"

Stevige winstpremie voor Koepka

Koepka verdiende met zijn eindzege 2,16 miljoen dollar, omgerekend bijna 2 miljoen euro. De geblokte Amerikaan volgt zijn vriend Dustin Johnson op als winnaar van het US Open. Johnson, de nummer één van de wereld, haalde dit jaar de 'cut' niet eens, evenals McIlroy, de Australiër Jason Day en onze Thomas Pieters. Na het wegvallen van al die toppers lag de weg open voor weer een nieuwe majorwinnaar. De voorgaande zes majors kregen met Day, Danny Willett, Johnson, Henrik Stenson, Jimmy Walker en Sergio Garcia ook allemaal een 'nieuwe' winnaar.

Koepka ging de slotdag op Erin Hills in als nummer twee van het klassement. Samen met landgenoot Justin Thomas en de Engelsman Tommy Fleetwood had hij één slag achterstand op een andere Amerikaan, Brian Harman. Van dat groepje hield Koepka zijn zenuwen het beste in bedwang. Hij begon met drie birdies op de eerste negen holes, waarna hij op de tiende hole zijn enige bogey moest incasseren. De nummer tien van de wereld scoorde daarna nog drie birdies en kon even later zijn eerste majorzege vieren.

AFP
AFP

"Zal even duren voor ik het besef"

"Het is nog moeilijk te bevatten", zei Koepka over zijn knappe zege. "Het zal waarschijnlijk wel een paar dagen duren voordat ik besef dat ik een majorwinnaar ben. Geweldig om dit juist op Vaderdag te doen. Eerlijk gezegd was ik vergeten een kaartje te kopen voor mijn vader, maar dit zal vast veel goed maken."

Thomas, die zaterdag historie had geschreven met een ronde van negen slagen onder par (63), viel in de slotronde weg uit de top van het klassement. De 24-jarige Amerikaan had liefst 75 slagen nodig voor zijn laatste omloop en eindigde met een totaal van 280 op de gedeelde negende plaats.

AFP

Eindstand US Open:

1. Brooks Koepka (VSt) 272=67-70-68-67 -16
2. Hideki Matsuyama (Jap) 276=74-65-71-66
. Brian Harman (VSt) 276=67-70-67-72
4. Tommy Fleetwood (Eng) 277=67-70-68-72
5. Xander Schauffele (VSt) 278=66-73-70-69
. Bill Haas (VSt) 278=72-68-69-69
. Rickie Fowler (VSt) 278=65-73-68-72
8. Charley Hoffman (VSt) 279=70-70-68-71
9. Trey Mullinax (VSt) 280=71-72-69-68
. Brandt Snedeker (VSt) 280=70-69-70-71
. Justin Thomas (VSt) 280=73-69-63-75
Reacties

Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie
Door het plaatsten van een reactie, ga je akkoord met de gedragsregels