Negentigjarige Amerikaanse wielrenner verliest titel en wereldrecord wegens doping

In Groves urinestaal dat na de wedstrijd in juli werd afgenomen, werd het anabole steroïde trenbolon aangetroffen, dat waarschijnlijk in het vlees zat dat Grove de avond voor de wedstrijd gegeten heeft.
Thinkstock In Groves urinestaal dat na de wedstrijd in juli werd afgenomen, werd het anabole steroïde trenbolon aangetroffen, dat waarschijnlijk in het vlees zat dat Grove de avond voor de wedstrijd gegeten heeft.
Carl Grove, een 90-jarige Amerikaanse wielrenner die vorig jaar met een nieuw wereldrecord landskampioen werd bij de veteranen, verliest zijn titel nadat hij positief testte op doping. Dat maakte het Amerikaanse anti-dopingagentschap USADA bekend. 

In het urinestaal dat na de wedstrijd in juli werd afgenomen, werd het anabole steroïde trenbolon aangetroffen. 

Volgens het USADA is dit verboden middel waarschijnlijk afkomstig van het eten, de avond voor de wedstrijd, van vlees dat met hormonen bewerkt was. Het anti-dopingagentschap schorstte de atleet daarom niet maar gaf hem een waarschuwing. 

Grove verliest wel zijn titel op de Masters Track National Championships in de categorie 90-94 jaar en zijn wereldrecord.
6 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • eric maier

  Ach, men heeft gekozen voor een puur diciplinaire straf door de titel af te pakken. USADA kan ik begrijpen in die beslissing omdat ze rekening houden met de zeer hoge leeftijd en dat dit de mens nog plezier in zijn leven geeft en hem fit houd. Zet zo iemand stil en het kan erg snel fout lopen met de gezondheid. Je gaat een jonge renner / profrenner niet vergelijken met een hoogbejaarde die elk moment zijn laatste adem kan uitblazen.

 • Filip Desmedt

  En waarom deed men NIET dezelfde beslissing bij Contador en werd deze WEL geschorst voor 2 jaar . Daar was toch ook hetzelfde merkbaar !!! Daar tegen staat dan weer onze "Froomelaar" die 2000 x de toegestane hoeveelheid overschreden had , en gewoon NIET gestraft werd . Dat vonden ze dan weer normaal ...

 • peter vermaelen

  Hij was de enige deelnemer in zijn leeftijdscategorie, dus dan bewust doping nemen is zinloos. Maar dat toont wel aan hoe streng de dopingwetgeving is. Als jij als Jan modaal NU asap een dopingtest zou afleggen dan ben ik 100% zeker dat jij gepakt bent.

 • ANN LIMBOS

  Arme Amerikanen die zo een rommel moeten eten.

 • Mark De vos

  Dat krijg je natuurlijk in een land waar dieren mogen worden volgespoten met die rommel.