Neemt Franck Ribéry Duitse nationaliteit aan?

AFP
Franck Ribéry heeft het duidelijk naar zijn zin in Duitsland, hij overweegt nu zelfs om de Duitse nationaliteit aan te nemen. "Waarom niet? Ik voel mij hier goed", zegt Ribéry aan het Duitse Bild. 'Kaiser Franck', zoals ze hem bij Bayern München noemen, nam vorig jaar al afscheid van de Franse nationale ploeg.

Ribéry is al sinds 2007 aan de slag bij Bayern München. In die periode heeft hij bijzonder veel respect geoogst in Duitsland, terwijl ze in Frankrijk nog altijd niet vergeten zijn hoe de 31-jarige flankspeler vorig jaar de Franse nationale ploeg de rug toekeerde voor het WK in Brazilië. De ex-speler van Marseille overweegt nu zelfs om de Duitse nationaliteit aan te nemen. "Waarom niet? Ik voel mij hier goed", aldus Ribéry.

Ribéry ziet zichzelf na zijn actieve voetbalcarrière in München blijven wonen. "Als het zover komt, zal ik het doen voor mijn familie. Wij houden van de Duitse mentaliteit, we hebben hier veel vrienden en onze kinderen gaan hier naar school." Door de Duitse nationaliteit aan te nemen zou zijn zoontje Salif, als hij het niveau ooit haalt, voor de Mannschaft kunnen uitkomen. Opnieuw een doorn in het oog van de Fransen.

AFP