Nederlands wonderkind (14) van Barça leidt leven waar menig profvoetballer stikjaloers op zal zijn

Xavi Simons leidt geen leven als ander 14-jarigen...
rv Xavi Simons leidt geen leven als ander 14-jarigen...
Zegt de naam Xavi Simons u iets? Neen? Dan raden we u aan om hem toch ergens op te slaan in uw bovenkamer. De 14-jarige Nederlandse knul krijgt zijn opleiding in de wereldvermaarde academie van FC Barcelona (La Masia, red.) en onze noorderburen kijken nú al in zijn richting om Oranje weer naar de wereldtop te gidsen. Of Simons überhapt zal doorbreken, hangt af van meerdere factoren. Maar aan zijn levensstijl en de hype die zijn entourage creëert zal het alvast niet gelegen hebben... Een merk op zijn veertiende. 

Deze week rondde Simons, een verdedigende middenvelder, de kaap van de 1 miljoen volgers op Instagram. Of die volgers allemaal echt zijn, is in de huidige tijden nog maar de vraag. Het aantal volgers, vind-ik-leuks en views kunnen kunstmatig aangelengd zijn. Maar dat het merk-Simons leeft, is wel duidelijk. Ter vergelijking: Ruud Vormer, toch verkozen tot de beste voetballer op de Belgische velden, moet het op Instagram én Twitter samen met iets minder dan 50.000 volgers doen. Een pak minder toch dan Simons en dat is geen toeval. De Nederlandse youngster leidt op zijn veertiende al een leven waar menig profvoetballer jaloers op zou zijn. 

Simons rondde deze week de kaap van de 1 miljoen volgers op Instagram.
rv Simons rondde deze week de kaap van de 1 miljoen volgers op Instagram.

Achter het Instagram-account van Simons zit een hele social media-ploeg. Wanneer het zoontje van ex-profvoetballer Regillio Simons dat wil, wordt een foto toegevoegd aan de pagina. Dat gaat dan over wedstrijdbeelden, foto's van Simons' mooie leven in Barcelona of een andere wereldstad. Een ander opvallend beeld is eentje van de Nederlander die een computerspel speelt in kamerjas, terwijl hij op een indrukwekkend bed ligt. De foto's zijn ook telkens voorzien van een XS-embleem. Want ja, op zijn veertiende heeft Simons al zijn eigen logo. U merkt het al: Simons' bijnaam (Rizo d'Oro of Gouden Krul) refereert niet enkel naar zijn Puyol-krullen. Op zijn veertiende is de Nederlander al uitgegroeid tot een merk.

Dat de jonge Nederlander snel aan bekendheid wint, hadden ze bij Nike ook in de gaten. Simons is nú immers al een Nike-atleet, zoals pakweg Neymar of Nafi Thiam. Waar de meeste van zijn leeftijdsgenoten hun zakgeld sparen om een paar Mercurial-schoenen op de kop te kunnen tikken, krijgt Simons gratis schoenen bij de vleet. De jonge middenvelder is niet het enige kind dat een contract heeft bij Nike, één van de bekendste voorbeelden is de volledig geflopte voetballer Freddy Adu, maar alledaags is het zeker niet. 

🔥🔥🔥 El Clásico 💪🏽💪🏽🔴🔵 FCB #xs #somhi #lafamilia

Een foto die is geplaatst door null (@xavisimons) op

Ook Mino Raiola, de wereldberoemde manager van onder anderen Romelu Lukaku en Zlatan Ibrahimovic, kent Xavi Simons. De Nederlandse manager ontmoette zijn jonge landgenoot al op La Masia en bevestigde dat hij hem graag wilt vertegenwoordigen. "Xavi is een geweldige speler, is jong en heeft de toekomst. We zijn goede vrienden. Dat ben ik met al mijn spelers", aldus Raiola over Simons, over wie al gezegd werd dat zijn voetenwerk ongeëvenaard is, zelfs op La Masia. Als hij erin slaagt om die gouden voetjes ook op de grond te houden, dan mogen ze in Nederland beginnen te dromen...
74 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Berry Colijn

  Bart Bollen. De Belgen kunnen beter relativeren!!!! Hahaha, ze wanen zich nu al wereldkampioen!!!

 • Frans Peeters

  Heb hem net aan het werk gezien tegen ons Belgen. Ik vond hem zeker niet de beste bij Nederland. Doe mij maar die spits Hoogewerf en de nummer 3. Beide van Ajax en naar wat ik hoorde volgend jaar bij United. Minder gehyped maar mijn inziens gewoon beter.

 • Seddik Ghoule

  Bart Bollen. Beter net niet, dan helemaal geen rol van betekenis spelen.

 • Frans Peeters

  Heb hem al meermaals aan het werk gezien. Ontegensprekelijk goede speler maar tegen de fysiek sterke Duitse ploegen had die het moelijk. Ik vind Karamoko Dembele van Celtic nog beter. Onze Hollandse vriend is idd vanavond te bewonderen in Merksem tegen onze Belgische toppertjes. Ben benieuwd.

 • jacques hillaert

  Hopelijk leert hij ook een vak , kijk naar Company die heeft er een goed diploma bij, want geloof me , het kan rap gedaan zijn, heb zelf een ongeval gehad op 18 jarige leeftijd en de dromen waren snel voorbij