Na vermeend incident Raman-Karlovic klapt ook Coppejans uit de biecht: "Ze wensten me al de ergste kanker toe"

Schold Benito Raman tennisser de huid vol in een privé-bericht op Instagram? De 38-jarige Kroaat zette afgelopen week een screenshot online dat weinig aan de verbeelding overliet. "Domme klootzak. Loop harder om een punt te maken. Of betaal me mijn 2.500 euro terug. 'Fucking shit'. Stop me tennissen, ga vissen." Binnen de entourage van Raman ontkenden ze dat het bericht van hem komt en dat zijn account werd gehackt. "Benito heeft hier niets mee te maken. Iemand heeft zich voor hem uitgegeven en dat bericht naar Karlovic gestuurd."

Tennissers die belaagd worden na een verloren match, het blijkt schering en inslag te zijn. Onder meer Madison Keys en Nicole Gibbs vertelden eerder al hoe ze met de dood bedreigd werden na een verloren wedstrijd. En ook onze landgenoot Kimmer Coppejans ontsnapt niet aan gefrustreerde gokkers. "Zulke berichten, dat gebeurt heel vaak. Na zowat de helft van mijn matchen waarin ik na een spannende strijd verlies, krijg ik dergelijke haatboodschappen via sociale media. Ze wensten me al de ergste kanker toe, of hoopten dat ik mijn beide benen zou breken en nooit meer zou kunnen tennissen", zegt hij in Het Belang van Limburg.

Al kan Coppejans de haatberichten steeds beter van zich afzetten. "In het begin was het wel een schok, maar toen hoorde ik van andere tennissers dat zij ook voortdurend zulke berichten kregen. Daarom verwijder ik ze nu meteen en blokkeer ik de afzender. Ik trek het me ook niet meer aan. Behalve als ze mijn familie of vriendin erbij betrekken, dat vind ik wel erg. Of ik dat dan ergens meld? Ik zou het eigenlijk moeten doen, maar het gebeurt gewoon te vaak", aldus de 23-jarige Oostendenaar, op dit moment de nummer 174 van de wereld.

Instagram