Move over Jackie Chan! Taekwondoka's gaan viraal met deze halsbrekende sprongen en rake trappen

RV

Jackie Chan is er helemaal niets tegen. Wat het Kukkiwon Demonstration Team voor aanvang van de World Taekwondo Hanmadang (een jaarlijks wereldevenement rond martial arts) liet zien, deed werkelijk alle monden open vallen. Met halsbrekende sprongen tot op grote hoogte, salto's en rake trappen gaf het team het beste van zichzelf. En dat mag je gerust letterlijk nemen. De talloze houten planken werden vlotjes in een mum van tijd versnipperd. De beelden dateren dan wel van het evenement dat eind juli plaatsvond, nu gaan ze helemaal viraal en dat kunnen we maar al te goed begrijpen. 
10 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Nathalie Hitters

  Dit is gewoon acrobatiek en heeft verder weinig van doen met een wedstrijd taekwondo...wel heel knap uiteraard.

 • Yvs Bramslecht

  Het originele Taokwondo zal zonder twijfel zeer effectief geweest zijn. Dit is echter een showtje opvoeren. Ten andere...er is een groot verschil tussen gevechtssport en martiale kunsten. Het een dient om medailles te winnen en shows op te voeren, het ander is een levensstijl. Er lopen er genoeg rond die met om het even welke MMA-er of kooivechter e.d. de vloer vegen.

 • Mathias Lunders

  BEste Lode, wat betreft de plankjes heb je 100% gelijk, doch dien je ieder tak van martial arts te respecteren en niet neerbuigend te doen. Als ex taekwondoka en karateka en Thai bokser weet ik waarover ik het heb. Je beperken tot 1 gevechtsport is ook je zwakte !

 • SAM Bedfort

  Lode Loyens, The Notorious en MVPage gebruiken Taekwondo.

 • Lode Loyens

  Kan jullie verzekeren als karateka dat die planken breken door de minste druk. Je kan ze met een vinger breken en ze breken splinter-vrij om verwondingen te voorkomen. Die planken zijn speciaal gemaakt om dit soort showspell te demonstreren. De gastjes kunnen spinnen en draaien maar daar blijft het ook bij. Echt niets speciaals.