Met welke geniale ingeving kreeg gekke Monfils publiek nu weer op de banken?

AP

Altijd wat te beleven als Gaël Monfils over het tenniscourt raast. In de gloednieuwe International premier Tennis League, een minicompetitie in Azië tussen vier gelegenheidsteams, verzorgde de Fransman opnieuw het spektakel. In het duel met de Tunesiër Malek Jaziri bracht Monfils een lange rally onverwachts tot een goed einde, tot groot jolijt van zijn ploegmaats van Indian Aces.

Het toernooi is het kind van de Indiase dubbelspeler en ondernemer Mahesh Bhupathi. Het idee ervoor komt uit het cricket (dat in India een soortgelijke competitie lopen heeft), de centen komen uit de rijkere landen in Azië. Eerst waren vijf ploegen voorzien maar al gauw bleken de gigantische prijskaartjes van de tennisvedetten - bijna 24 miljoen dollar aan spelerslonen - toch een struikelblok.

Vier teams bleven over - de Manila Mavericks (met Kirsten Flipkens), de Singapore Slammers, de United Arab Emirates Royals (Dubai) en de Indian Aces (Mumbai) - en die spelen in veertien dagen tijd heen- en terugwedstrijden tegen elkaar. Elk duel bestaat uit een set enkelspel heren, een set enkelspel dames, een set dubbel heren, een set dubbel gemengd en een set tussen ex-vedetten.

AP
EPA
EPA
EPA
AFP

De vier teams:

Indian Aces (Mumbai):
Federer, Monfils, Ivanovic, Mirza, Bopanna, Sampras, Santoro.

Singapore Slammers:
Berdych, Kyrgios, S. Williams, Hantuchova, Soares, Agassi, Hewitt, Rafter.

United Arab Emirates Royals (Dubai): Djokovic, Cilic, Wozniacki, Mladenovic, Jaziri, Zimonjic, Ivanisevic.

Manila Mavericks: Murray, Tsonga, Sharapova, Flipkens, Huey, Nestor, Moya.

GETTY
GETTY
GETTY
EPA
GETTY
REUTERS
AP

Bent u trouwens al fan van HLN Sport op Facebook? En Twitter en Instagram? Zo niet, volg ze hieronder snel en wees als eerste op de hoogte van het belangrijkste en leukste sportnieuws!
HLN Sport (Instagram)
HLN Sport (Facebook)
HLN Sport (Twitter)