Met alle Chinezen, maar niet met 'dendezen': renner verliest het helemaal na aankomst in Ronde van Hainan

Xin Wang heeft het gemunt op de Zwitserse begeleiders.
RV Xin Wang heeft het gemunt op de Zwitserse begeleiders.
Xin Wang. De naam zegt u wellicht niets, maar in de Ronde van Hainan gaat de Chinese wielrenner op dit moment stevig over de tongen. De renner van Keyi Look viel na de aankomst van de zevende etappe als een razende de begeleiders van het Zwitserse nationale team aan.

In videobeelden na de wedstrijd is te zien hoe Wang zich zonder verpinken op een nietsvermoedende Zwitser stort. Een van de begeleiders van de nationale selectie kan de twee kemphanen uit elkaar trekken, maar dat brengt weinig zoden aan de dijk. Wang grijpt een drinkbus en even later zelfs een fietspomp uit de teamwagen om zijn kwelduivels te lijf te gaan. 

Naar de reden achter de Chinese furie is het gissen, maar wellicht werd Wang in de wedstrijd de pas afgesneden door de Zwitserse teamwagen. De organisatie kan in elk geval niet lachen met Wangs actie. De renner wordt samen met zijn team Keyi Look op staande voet uit de wedstrijd ontslagen.
3 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


  • vincent vankeerberghen

    Begrijpelijk als je op het einde ziet dat bij ten val is gebracht door zo'n wagen in de koers.... Weg met die wagens en meer wangs op de baan

  • Erik Van Drom

    Beetje te veel amfetamine geslikt ?

  • Frank Slaets

    Goed gedaan !