Ga naar de mobiele website
^ Top

Meer dan één kilo 'verliezen' in amper twee minuten? Deze MMA'er deed het (zij het op niet al te koosjere manier)

Screenshot

Daniel Cormier keek afgelopen vrijdag raar op toen hij zich liet wegen voor het MMA-gevecht van zaterdagavond op het UFC 210-event in New York. De weegschaal gaf namelijk 206.2 pounds (zowat 94,2 kilogram) aan, terwijl het maximum gewicht in zijn gewichtsklasse 205 pounds (93 kg) is. Dat zou betekenen dat zijn titelkamp bij de lichte zwaargewichten tegen Anthony Johnson in het water zou vallen, maar toen kreeg de vechtjas een lumineus idee. Nadat hij even achter de schermen was verdwenen keerde hij na een minuutje of twee terug op het voorplan voor een nieuwe weging en wat bleek: ineens zat hij wél op het juiste gewicht.

Een mirakel? Welnee, hoor. Door een beetje op de handdoek te duwen die hem werd voorgehouden, nam zijn gewicht een 'plotse duik'. Een snode zet, maar het doel heiligt de middelen, zeker? En dan maar ontkennen dat hij had vals gespeeld: "Ik was er me niet van bewust dat het door die handdoek kwam, echt niet. Eerlijk. Ik was gewoon moe en uit mijn lood geslagen door wat er bij de eerste weging gebeurde, maar ik deed het zeker niet met opzet", klonk het toch wel flauwe excuus. Soit, het gevecht ging door en Cormier trok aan het langste eind, maar hoe je in de vechtsport met zulke fratsen wegkomt blijft ons wel een raadsel.

AP
AP
Meer over4 reacties

Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie
Door het plaatsten van een reactie, ga je akkoord met de gedragsregels


 • Henri Gosseye

  Alsof die gasten veel in hun lijf hebben zitten om te kotsen. Staan zo droog als iets. Verschil tussen de weging en kamp is vaak tussen de 5 en 10 kg.

 • Steve Van de Voorde

  Vinger in de keel helpt ook al snel een kilo minder

 • Optimus Prime

  Ik deed vroeger ook gevechtsport. Bij te zware weging was het dan je lichaam inpakken met vershoudfolie en een kway aan om dan wat te gaan joggen, eventueel nog een lavementje doen, overgeven of zelfs je haar afknippen...

 • guy verhaege

  Net zelf geprobeert een kilo af te vallen. En het is me gelukt. ZONDER handdoek... Met dank aan de heer Protpot... ;-)

Gesponsord

Meld een bug