Ga naar de mobiele website
^ Top

Legear: "Was niet zwaar dronken, maar zal gevolgen van ongeval aanvaarden"

Jonathan Legear heeft zich vandaag in een communiqué verontschuldigd voor zijn crash zondagochtend in de winkel van een tankstation in Tongeren. "Ik bied mijn excuses aan en zal de gevolgen dragen", zegt de middenvelder van Terek Grozny. De ex-speler van Anderlecht reed met zijn Porsche spectaculair de winkel van een tankstation binnen. Eén aanwezige raakte daarbij lichtgewond.

"Ik wil me in de eerste plaats excuseren bij de personen die rechtstreeks en onrechtstreeks betrokken waren", zegt Legear in een bericht dat door zijn advocaat bezorgd werd aan Belga. "Ik denk in de eerste plaats aan de mensen die erbij waren op het moment van het ongeval en die er mogelijk gevolgen van zullen ondervinden, in welke mate ook. Ik heb mijn raadgevers al gevraagd om contact met hen op te nemen."

Ernst
Legear vervolgt dat hij zich bewust is van de ernst van het ongeval. "Ik zal later uitleg geven over de omstandigheden en zal op geen enkele manier proberen om mijn verantwoordelijkheid te ontlopen. Ik zal de gevolgen van het ongeval aanvaarden."

Niet stomdronken
De voetballer ontkent tot slot wel dat hij op het moment van de feiten stomdronken was. "In tegenstelling tot wat bepaalde media al meteen meenden te weten, was ik niet zwaar dronken en was het promille alcohol in mijn bloed maar een beetje hoger dan de wettelijk toegestane limiet. Maar, ik herhaal, ik zal niet proberen justitie te ontvluchten", besloot Legear.

belga
belga


Meld een bug