Journaliste wordt live op tv in de billen geknepen, maar niet iedereen kan haar (heel) pittige reactie smaken

.
rv .
Een week of twee geleden zag u hier al hoe een journaliste werd lastiggevallen toen ze haar werk aan het doen was bij de Spaanse bekerfinale en ook een Mexicaanse collega van haar is intussen die twijfelachtige eer te beurt gevallen. Alleen ging de agressor hier nog een stapje verder en besloot de reporter het heft in eigen handen te nemen. Zij spuwt haar gal nu in een open brief.
Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen aan.

De feiten speelden zich af na de finale van de Concacaf Champions League. Daarin klopte Chivas Guadalajara het Toronto van Victor Vázquez (ex-Club Brugge) en dat zorgde voor dolle taferelen achter de rug van María Fernanda Mora, de journaliste van FOX die buiten het stadion had postgevat. Zij probeerde gewoon op een professionele manier haar werk te doen, maar ze werd daarbij lastiggevallen door een van de vele Chivas-fans die haar hadden vergezeld. Uiteindelijk kwam het zelfs zo ver, dat ze de handtastelijke fan enkele tikken verkocht met haar micro. 

Have no caption for these... . . [[Foto del gran 🙌 @frrr_1]]

Een foto die is geplaatst door null (@marifermora_90) op

In haar open brief doet ze haar eigen versie van de feiten. "Tijdens de uitzending greep deze man me bij mijn billen. Ik dacht: 'misschien raakte hij me per ongeluk aan door het geduw van de andere fans rond hem', waardoor ik eerst besloot te blijven babbelen tegen de camera. Omdat ik niet reageerde en gewoon mijn werk bleef doen, vond deze kerel het nadien broodnodig om zijn hand nog twee keer tussen mijn billen te stoppen. Daarop heb ik besloten me te verdedigen."

Hier ziet u hoe de man in kwestie zijn slachtoffer benadert...
Rv Hier ziet u hoe de man in kwestie zijn slachtoffer benadert...
...waarna zij zichzelf besluit te verdedigen.
Rv ...waarna zij zichzelf besluit te verdedigen.

"Wat mij die nacht overkomen is, overkomt dagelijks duizenden vrouwen die zich op publieke plaatsen bevinden", gaat ze verder. "Het verschil is dat het mij overkwam in een live-uitzending voor televisie, en dat ik besloten heb me te verdedigen. Het is mijn reactie die ervoor gezorgd heeft dat deze video viraal gaat."

"Ik heb ook vele reacties gekregen. Positieve, maar ook negatieve. Sommigen zeiden dat ik het verdiende en dat ik een hoer ben, dat ze me gingen aanranden, dat ik het me gezocht heb en dat ik zoiets wel kon verwachten. Ik heb geen spijt van de manier waarop ik me verdedigd heb, want vrouwen ZULLEN ZICH NOOIT LATEN DOEN EN ZULLEN NOOIT ZWIJGEN. Het probleem is steeds de agressor, niet wij."

Hieronder haar volledige statement:
71 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • lalla menana

  Gelijk heeft ze! Was da nu

 • Annelies Vandenbroeck

  Zeer goed, mevrouw, bij mij zouden het meer dan tikken geweest zijn.

 • Koenraad Verstraeten

  Inderdaad, Steven; je hebt gelijk. Kijk naar zijn gelaatsuitdrukking; die is even NIET met voetbal bezig!

 • steven De Cock

  volgens mij heeft ze de verkeerde vast,het is deze in het wit

 • Rudy Mestdag

  En terecht . Er zouden er meer moeten zijn .