Joodse organisatie wil straf voor Balotelli

Mario Balotelli.
AP Mario Balotelli.
Mario Balotelli ligt onder vuur om een bericht op Instagram, dat mogelijk racistisch en antisemitisch zou zijn. Volgens The Guardian zou het de Italiaanse spits van Liverpool een schorsing van vijf wedstrijden kunnen kosten. Een joodse organisatie in Engeland heeft Balotelli beticht van antisemitisme en wil dat de Engelse voetbalbond de Italiaan bestraft.

Balotelli zette een afbeelding op Instagram van de bekende gamefiguur Super Mario, met daarbij de tekst 'springt als een zwarte man en grijpt munten als een Jood'. Hij verwijderde het plaatje even later.

Voorzitter Simon Johnson van de Jewish Leadership Council riep de Engelse voetbalbond op Balotelli aan te pakken voor het 'aanstootgevende' bericht op Instagram. De FA bevestigde bij de BBC dat ze de kwestie onderzoekt. Ook Liverpool liet weten dat het zijn speler op het matje zal roepen.

Ongelukkig moment

Balotelli heeft met het bericht mogelijk de regels van de Britse voetbalbond FA over sociale media overtreden. De minimumstraf is een schorsing van vijf wedstrijden.

Op Twitter rept Balotelli zelf van een "ongelukkig moment". Ook schrijft hij: "Mijn moeder is Joods, dus hou alsjeblieft allemaal je mond."

De 24-jarige voetballer bood vervolgens een uitgebreide verontschuldiging aan. "Het spijt me als iemand zich beledigd voelt. Het bericht was bedoeld als antiracistisch met humor", schreef hij. "Ik vond de cartoon van Super Mario wel grappig en zag er zelf niets aanstootgevend in. Nogmaals, mijn excuses."