Jongetje krijgt staande ovatie wanneer hij met shirt en vlag van Kroatië door Brussel loopt

RV

Met het voetbal dat Luka Modric, Ivan Rakitic en co brachten op het WK in Rusland, hebben ze heel wat voetbalharten gewonnen. Dat is in België niet anders. Wanneer een jongetje getooid in een shirt van Kroatië met de Kroatische vlag door de Brusselse straten liep, werd hij prompt getrakteerd op applaus. Al onze landgenoten staken de Kroaten een hart onder de riem, maar het mocht niet zijn voor de 'Vatreni'. Kroatië verloor uiteindelijk met 4-2 van Frankrijk. Het respect hebben de Kroaten in ons land alvast wel afgedwongen. Ook omdat ze uiteraard tegen Frankrijk stonden in de finale van de Wereldbeker. De Belgen zijn dan ook nog niet vergeten hoe Les Bleus de Rode Duivels uitschakelden. 
61 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Yannik Samoy

  Prachtig!

 • Silvia Flawinne

  Zo vredevol mag het voor mij alle dagen....de Belgen laten eindelijk een keertje een andere kant zien! In this case? Proud to be Belgian

 • Chris Devlaeminck

  Als dat jongetje een Belg is dan zou hij met de Belgische vlag moeten rondlopen. Voelt iemand van al de immigranten zich eigenlijk wel Belg? Zo te zien niet. Voor de rest, wat een hoop slechte verliezers zitten er hier zeg.

 • Guy Rassart

  De Kroatische ploeg was enige echte nationale ploeg, ALLE spelers zijn in Kroatië geboren en dat in een land met 4,171 miljoen inwoners.... nog niet de helft van België

 • Lucynda van der Does

  Wat is BELGIE toch eem HEERLIJK land