Jean-Claude Van Damme kan het ook op zijn 57ste nog (dat zal stoere MMA'er als eerste bevestigen na deze pijnlijke scène)

Cody Garbrandt bleef met rode (en pijnlijke) kaken achter na zijn clash met Jean-Claude Van Damme.
Rv/getty Cody Garbrandt bleef met rode (en pijnlijke) kaken achter na zijn clash met Jean-Claude Van Damme.
57 is hij in tussen, maar Jean-Claude Van Damme kan het nog altijd. Vraag dat maar aan de bekende MMA'er Cody Garbrandt. De 26-jarige Amerikaan genoot van wat vrije tijd nadat hij zijn UFC-titel bij de bantamgewichten heeft verloren aan TJ Dillashaw en  ‘The Muscles from Brussels’ nodigde hem uit om eens samen te trainen. Maar die training verliep niet helemaal volgens plan.

Na een opwarming op de hometrainer, stapte de Brusselse acteur de MMA-kooi in. Garbrandt en 'JCVD' stretchten eerst wat en begonnen dan wat trappen uit te delen. Van Damme toonde dat hij ook op zijn 57ste nog lenig is, volgens Garbrandt misschien wel té lenig. 'No Love' kreeg immers een trap van Van Damme vol in zijn gezicht. Er volgden een pijnlijke schreeuw - Garbrandt zou zelfs enkele tanden verloren zijn - en vervolgens excuses van de legendarische acteur.

"Hij viel op zijn knieën en begon te huilen"

"Ik was enorm kwaad", zei Garbrandt achteraf over de fase. "Ik wilde hem een klap verkopen, maar wat kon ik doen? Ik stond tegenover de grote Jean-Claude Van Damme...Plots viel hij dan op zijn knieën en begon hij te huilen. Hij bood zijn excuses aan en voelde zich erg schuldig, maar ik had hem niets te zeggen. Ik verliet de ring, de fitnesszaal en zei niks meer. Achteraf vertelde iemand me nog dat hij het echt niet met opzet deed, maar dat geloof ik niet. Van Damme deelt al minstens vijftig jaar dergelijke trappen uit, hij weet echt wel wanneer het raak zal zijn en wanneer niet."

Working with @jcvd 🥋

Een foto die is geplaatst door null (@cody_nolove) op
23 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Curd Wuestenberg

  Pijnlijke schreeuw? Tanden verloren? Dan toch niet in dit filmpje...

 • Ben de Jong

  Het is makkelijk om iemand neer te meppen die zich in een kwetsbare positie bevindt, namelijk sparringpartner, alleen maar om je ego op te vijzelen. Volgt er een rematch, kan Vandamme zijn eigen begrafenis betalen,denk ik. Zeer onsportief.

 • Chris Fabel

  Als je sport en zeker bij gevechtssporten kan je altijd gekwetst geraken. Van Damme deed dit niet opzettelijk (let op de niet zo snelle uitvoering van de trap) en gaat zich vervolgens onmiddellijk excuseren in tegenstelling met de kleingeestige en natrappende houding van Garbrandt. Van Damme is wereldberoemd en het getuigt van klasse dat hij zijn fairplay-houding heeft bewaard.

 • Mike Dobbels

  Vandamme is de maks...

 • Mie Smeijers

  Mijnheer Garbrandt ongelukken gebeuren of je nu profesioneel bent of niet. Het eert een persoon als die excuses aanneemt maar blijkbaar bent U een haatdragend persoon. Het is niet dat je nog geen klop heb gehad he. Zie foto er naast. Maar waarschijnlijk niet van een 57 jarige. Dus wat een afgang!!