Is dit de onsportiefste actie ooit?

YouTube
Uit de Italiaanse Serie D brengen we zelden of nooit berichten, maar het hoogst uitzonderlijke tafereel in onderstaande video willen we jullie toch niet onthouden. Het is wellicht een van de onsportiefste acties ooit tijdens een voetbalmatch.

In de blessuretijd van de partij tussen de vierdeklassers Jesina en Amiternina in Jesi (in Le Marche, vlakbij de Adriatische Zee) stond het 1-1. Omdat de ref een vermeende fout tegen thuisploeg Jesina niet floot, was de coach aan de zijlijn erg boos. Bij de tegenaanval dreigden de bezoekers in extremis nog de 1-2 te scoren. De ziedende trainer van Jesina besloot een tweede bal in het spel te trappen om wat verwarring te stichten. Dat leek nog te lukken ook, want de onthutste spits van Amiternina miste alleen voor doel, al is het niet zeker of dat iets met de extra bal te maken had.

Veel onsportiever kan het niet natuurlijk, al deed Ryan Donk als speler het deze coach al voor in de Turkse competitie (zie eerste lees ook). Het wangedrag van de coach krijgt zeker nog een staartje, maar wat zou volgens jou een gepaste sanctie zijn? Laat het ons weten in de reacties!