Hooligans Lokeren en NAC verhinderen wedstrijd in derde provinciale

THINKSTOCK
Een voetbalwedstrijd in de Oost-Vlaamse derde provinciale E, tussen Wachtebeke en Yellow Blue Beveren, wordt dit weekend niet gespeeld omdat de veiligheid niet gegarandeerd kan worden. "We hebben een signaal gekregen dat er een ernstig risico bestaat voor een conflict op het voetbalveld en kunnen het risico niet lopen", zegt burgemeester Rudy Van Cronenburg van Wachtebeke.

Het Oost-Vlaams provinciaal comité van de KBVB heeft de afgelasting bevestigd, zegt TV OOST. "Op de sociale media gonst het van de geruchten dat er zondag gevochten zou worden op de terreinen van derdeprovincialer Wachtebeke. Hooligans van Sporting Lokeren en de Nederlandse club NAC Breda zouden afgesproken hebben om in de clinch te gaan met de supporters van Yellow Blue Beveren. Yellow Blue is een club die opgericht is door de harde kern van het ter ziele gegane SK Beveren, de grote rivaal van Lokeren."

De burgemeester van Wachtebeke verbiedt de wedstrijd op advies van de lokale en federale politie. De club in Wachtebeke aanvaardt de beslissing en de wedstrijd zal op een later moment gespeeld worden.