Hooligan valt cameraman aan maar schrikt van het vervolg

YouTube
Aan het mortuarium in Madrid waar de zondag verdronken Deportivo-fan opgeborgen ligt, is het opnieuw tot geweld gekomen. Een hooligan van Deportivo viel er een cameraman aan. De dader wilde wegvluchten met een auto, maar toen kwam boontje om zijn loontje. De man werd vliegensvlug ingerekend door de politie (zie onderstaande video).

De dood van Francisco José Romero Taboada, bijgenaamd 'Jimmy' blijft de gemoederen beroeren in Spanje. De 43-jarige Deportivo-fan werd zondag bij zware rellen tussen hooligans van Atletico Madrid en Deportivo La Coruña in het water gegooid en overleed. Zijn stoffelijke overschot werd overgebracht van Madrid naar A Coruña de Galicische naam voor La Coruña).

Op heterdaad
Een cameraman van Mediaset was aan het mortuarium 'Tanatorio Norte' in Madrid aan het filmen hoe de lijkkist van 'Jimmy' naar buiten werd gebracht, toen hij plots werd aangevallen door een dolgedraaide hooligan. Die sprong plots in het midden van de straat uit een auto en begon de cameraman in elkaar te slaan. De dader probeerde meteen te vluchten, maar werd op heterdaad ingerekend door de politie. Vier agenten grepen de hooligan bij de lurven tijdens het instappen en konden ook de chauffeur van de vluchtauto oppakken.

Maatregelen
Na de Spaanse regering begint ook de Spaanse voetbalwereld zelf drastische maatregelen tegen het extreme hooliganisme te nemen. Zo kondigde Tino Fernandez, de voorzitter van Deportivo, aan dat het vak van de 'ultras' van Deportivo (de zogenaamde 'Riazor Blues)' alvast voor de komende twee thuismatchen gesloten blijft. "Maar dat is maar het begin van een lang proces tegen het voetbalgeweld", zegt Fernandez.

Het stoffelijk overschot van 'Jimmy' werd overgebracht naar Galicië.
EPA Het stoffelijk overschot van 'Jimmy' werd overgebracht naar Galicië.
"Hier werd Francisco J. Romero vermoord. wij zullen niet vergeten en niet vergeven" werd in graffiti op de grond gespoten.
REUTERS "Hier werd Francisco J. Romero vermoord. wij zullen niet vergeten en niet vergeven" werd in graffiti op de grond gespoten.
EPA
AFP
REUTERS
EPA
EPA
EPA
REUTERS