Hoe Lionel Messi het leven redde van een ontvoerde ingenieur

Twitter

Een Argentijnse landbouwingenieur die in Nigeria was gekidnapt, heeft zijn vrijlating (en mogelijk zijn leven) te danken aan Lionel Messi. Santiago Lopez Menendez (28) werd vorige week woensdag ontvoerd in Kontagora, in het noordwesten van Nigeria, terwijl hij aan het werk was op een soya-plantage. Zijn kidnappers sloegen hem diverse malen en bedreigden hem met de dood.

Menendez leefde drie dagen in een hel, tot hij begon te vermoeden dat hij zo slecht behandeld werd omdat zijn ontvoerders dachten dat hij Amerikaan was. Hen aan het verstand brengen dat hij een Argentijn was, lukte niet: de kidnappers spraken geen woord Engels. Het was pas toen Menendez herhaaldelijk 'Messi, Messi, Messi' scandeerde, dat het de kidnappers begon te dagen dat ze niet met een Amerikaan te doen hadden.

Nadat Flour Mills, het Nigeriaanse bedrijf waarvoor Menendez werkt, een losgeld had betaald, werd de man weer vrijgelaten. "We zijn Lionel Messi enorm dankbaar", zegt Jorge, de broer van Menendez, in de Argentijnse krant Clarin. "Het noemen van zijn naam heeft het leven van mijn broer gered."
Video