Hielp vernuftig trucje Engelsen om Colombia te verslaan in penaltyreeks?

Pickford kreeg voor de penaltyreeks een nieuwe drinkbus.
RV/AFP Pickford kreeg voor de penaltyreeks een nieuwe drinkbus.
Winnen of verliezen: het verschil zit 'm soms in de kleinste details. Zeker op een WK voetbal. Vraag dat maar aan Jordan Pickford. De 24-jarige Engelse doelman vertolkte een glansrol in de strafschoppenreeks door de penalty van Carlos Bacca (ex-Club Brugge) uit zijn doel te slaan. Engelse media merkten op dat er aantekeningen stonden op de drinkbus van Pickford en wijzen dat "vernuftige trucje" aan als mogelijke doorslaggevende factor.

Pickford had de penaltyreeks alvast tot in de puntjes voorbereid, zo gaf de doelman van Everton aan. "Samen met de staf had ik inderdaad uitgebreide research gedaan", sprak Pickford na de achtste finale. "Falcao was de enige die ons kon verrassen. Hij trapte naar een andere kant dan verwacht, de rest niet." En bij twijfel kon Pickford de traprichtingen van de Colombiaanse strafschopnemers nog even dubbelchecken op zijn drinkbus, die doelmannentrainer Martyn Margetson voor de penaltyreeks verwisseld zou hebben.

Pickford hielp de Engelsen met zijn save op de penalty van Bacca aan hun eerste zege ooit in een penaltyreeks op een WK. De keeper was overigens niet onder de indruk van de strafschopkwaliteiten van ex-spits van Club Brugge. "We hebben heel wat strafschoppen van Bacca geanalyseerd en hij trapt ze eigenlijk altijd zeer slordig. Ik heb mijn instinct gevolgd en kon het leer met een 'sterk hand' uit mijn doel slaan." Een ideetje, Thibaut Courtois? 

Op de drinkbus van Pickford stonden aantekeningen, zo merkten wakkere televisiekijkers op.
ITV Op de drinkbus van Pickford stonden aantekeningen, zo merkten wakkere televisiekijkers op.
Een ingezoomd beeld toont duidelijk dat er aantekeningen op de bidon stonden.
ITV Een ingezoomd beeld toont duidelijk dat er aantekeningen op de bidon stonden.

Bekijk hieronder de volledige strafschoppenreeks:

Inspiratie opgedaan bij Duitse collega?

Het handigheidje van Pickford is natuurlijk niet het eerste trucje van een doelman tijdens een strafschoppenreeks. In de halve finale van het EK U21 tussen Engeland en Duitsland vorig jaar, gebruikte de Duitse doelman Julian Pollersbeck een spiekbriefje dat hij verstopt had in zijn sok. Pollersbeck stopte toen de  strafschoppen van Abraham en Redmond en hielp de Duitsers zo aan een ticket voor de finale. De Engelse doelman die zijn collega toen zag uitblinken was... Jordan Pickford.
32 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • serge vansteenkiste

  Hugo van der speeten , het was inderdaad een blunder van formaat van de scheidsrechter het doelpunt af te keuren maar de Amerikaan heeft meer dan eens de Columbianen benadeelt tegen over de Engelsen.

 • Guy Van Becelaere

  Wat een zever hier van al die slimmeriken die goed kunnen onthouden Colombianen zijn schuppers die in het vorige wk Neymar eruit getrapt hebben

 • Mark Bellens

  Katana, dat je fan bent van complottheoriën kan best zijn. Maar dit is te zot voor woorden. Ben je echt zo dom dan?

 • Pasceline Dubois

  De zwakste is door ....

 • demaertelaere Debbie

  Moet je maar niet op de deklat schieten . Al die plaats eronder .whahahaha