Helikopter of de bus: renners werken lange verplaatsing op hun manier af

Een grote wielerronde betekent uiteraard ook dat de renners heel wat reiskilometers moeten afwerken. Niet alleen op de fiets dus. Vandaag stond er na de tiende etappe in de Ronde van Spanje een stevige trip op het programma. Meteen na aankomst in Castellón repte het peloton zich naar de bus of een ander vervoermiddel om zo snel mogelijk koers te zetten naar Andorra. Een tocht van meer dan 400 kilometer. De renners van Katusha zetten hun reis verder in stijl. Joaquin Rodriguez, Dani Moreno, Angel Vicioso, Alberto Losada en Eduard Vorganov doen het - net als hun collega's van Team Sky - per helikopter.

Dollende Serry
Het merendeel van het pak reist echter met de teambus naar Andorra. Dat is ook voor Pieter Serry niet anders. De renner van Etixx-Quick.Step - die vandaag naar een negende plek spurtte - trof een slapende ploegleider aan. "Je vraagt je soms af wie de etappe gereden heeft: ploegleider Jan Schaffrath of ik", grapte Serry.

(Lees hieronder verder)

Heli to Andorra. It's #teamsky @geraintthomas86 is well excited.

Een foto die is geplaatst door null (@) op

Jurgen Van den Broeck maakt dan weer van de nood een deugd. De renner van Lotto-Soudal zat vandaag in de vroege vlucht en krijgt nu dan ook op de bus de tijd om daarvan te bekomen.

Dopingcontrole
Ook voor Maciej Bodnar is het een lange dag in de Vuelta. De Poolse renner werd vanmorgen om zes uur uit zijn bed gelicht voor een dopingcontrole en ook hij zet samen met zijn ploegmakkers van Tinkoff-Saxo koers naar Andorra.

Dolgelukkige ritwinnaar
De renners hebben tijdens hun rit heel wat tijd alles uit de eerste week in de Vuelta even op een rijtje te zetten. Dat doet ook de kersverse ritwinnaar Kristian Sbaragli. "Terwijl ik naar Andorra reis dringt het stilaan tot me door wat er vandaag gebeurde in de Vuelta. Bedankt iedereen", schrijft de Italiaan van MTN-Qhubeka op Twitter.