Gratis drank op vlucht Ryanair? Dat blijkt zelfs na het winnen van de Grand National met de ceo aan boord tegen te vallen

rv
Michael O'Leary beleefde een topweekend. De grote baas van Ryanair zag zijn paard 'Tiger Roll' de belangrijkste paardenrace in Groot-Brittannië winnen. Maar gevierd werd er met mate.

't Is niet voor zijn generositeit dat Ryanair gekend is - ooit gingen er zelfs geruchten de ronde dat je er zou moeten betalen om naar het toilet te gaan tijdens de vlucht. Maar een sensationele zege in de sport doet wat met een mens, ook bij Michael O'Leary. De ceo van de lowbudgetmaatschappij zag zijn paard 'Tiger Roll' zegevieren in de Grand National, de meest prestigieuze paardenrace over het Kanaal, en op de vlucht terug van Aintree met (jawel) Ryanair liet hij zijn medepassagiers toch even profiteren van zijn zegeroes.

Op Twitter doet een video de ronde waarin we zien hoe O'Leary opstaat en door de speaker vertelt: "Vandaag wonnen we de Grand National. Voor die ene keer is het op deze vlucht dus 'free bar'." Maar drank à volonté, daarop hoefden de reizigers toch niet te rekenen. O'Leary voegde er snel aan toe dat het om louter één drankje gaat.

Action Images via Reuters

O’Leary is ook in de paardensport niet vreemd van enige controverse. Zo ontsloeg hij in 2014 nog zijn dit weekend winnende jockey Davy Russell en twee jaar later liet hij maar liefst zestig paarden gaan die bij trainer Willie Mullins gestald waren. Meteen na de wedstrijd sprak O'Leary (57): "Sommige mensen denken dat ik geen hart heb, maar vandaag ging dat wild tekeer. Vooral de laatste honderden meters klopte het héél hard. Twee jaar geleden (toen O'Leary ook de eigenaar was van het winnende paard, nvdr) hadden we een veel grotere voorsprong. Je hebt altijd wat geluk - vandaag koos dat onze kant. Dit paarden kochten we aanvankelijk als een hordeloper. Maar door fantastische training dankzij Gordon Elliott kan het zo'n fantastische prestatie neerzetten. Hier had ik nooit van durven dromen."

Michael O'Leary viert met trainer Gordon Elliott na de Grand National Handicap Chase.
Action Images via Reuters Michael O'Leary viert met trainer Gordon Elliott na de Grand National Handicap Chase.
Michael O'Leary (c) met trainer Gordon Elliott (tweede van rechts) en jockey Davy Russell (l)
Action Images via Reuters Michael O'Leary (c) met trainer Gordon Elliott (tweede van rechts) en jockey Davy Russell (l)1 reactie

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • wil baken

    Wat een loser...gierige pin. zo slim en zo dom