Grappiger kan moeilijk in voetbal: surreële fase in Saoedi-Arabië met ex-speler van AA Gent in een hoofdrol

rv
De Roemeen Mircea Rednic, gewezen coach van Standard, AA Gent en Moeskroen, moet zich ongetwijfeld even achter de haren gekrabd hebben. Want wat er zich in het King Salman Sport City Stadium afspeelde, moet een van de meest onwaarschijnlijke fases ooit uit het voetbal geweest zijn en is alles behalve reclame voor het voetbal in Saoedi-Arabië. 

Bij een corner voor Al-Faisaly, dat getraind wordt door Rednic, belandt de Kroaat Ante Puljic, een ex-verdediger van AA Gent, tegen de grond na een duel met een speler van Ohod. Waarna doelman Zouheir Laaroubi, die al een eerste keer in de mist ging, op het voorplan treedt. Alsof hij zeep aan de handschoenen heeft laat hij de bal tot drie keer toe uit de handen glippen, waarna Fahad Al Ansari van zijn missers profiteert om uiteindelijk te gaan scoren. Zo lijkt het toch, want herinnert U zich Puljic nog? Die ligt nog steeds vlak voor de doellijn op de grond en in een surrealistisch moment krijgt hij de inzet van zijn spits tegen zich, waardoor de bal niet over de lijn rolt en Al-Faisaly niet scoort. De ploeg van Rednic en Puljic won uiteindelijk wel met 2-0.

Mircea Rednic, ex-coach van Standard, AA Gent en Moeskroen.
Photo News Mircea Rednic, ex-coach van Standard, AA Gent en Moeskroen.4 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Peter D'Hanis

  en zo'n landen mogen meedoen aan het wk, terwijl Nederland, Italië en Chili moeten thuisblijven.

 • Romain Nolf

  Is gelijk in een circus met een bende clowns !

 • Jean Callens

  Had Rednic gewed ?

 • Pieter Verhulst

  Briljant. 29ste provinciale D.