Goffin vandaag aan de bak in Parijs tegen Argentijn die kan pronken met opvallende WAG

rv
Onze landgenoot David Goffin (ATP 12) treft vandaag in de derde ronde van Roland Garros de Argentijn Horacio Zeballos (ATP 65). Een gravelliefhebber mét opvallende entourage. In zijn zog zit immers zijn vrouw Sofia Menconi: een fotomodel, zangeres, actrice én natuurlijk ook fervent supporter van haar tennissende man.

De 31-jarige Sofia Menconi en Horacio Zeballos zijn sinds oktober 2014 getrouwd en hebben samen een dochtertje Emma dat op 18 april 1 jaar is geworden. Menconi was onder meer te zien in de tv-serie 'El Último Pasajero' die liep van 2005 tot 2009. In 2007 en 2008 speelde Zeballos' vrouw een rolletje in de serie als zichzelf. Ze was te zien in twee episodes. Haar voltijdse job is fotomodel, maar in haar vrije tijd kan je haar ook nog vinden achter de make-upstoel. Daarnaast is ze actief als zangeres in het pop- en rockgenre. Het is dan ook geen verrassing dat ze zich laat beïnvloeden door onder meer Rihanna, Lady Gaga en Shakira.

rv

Horacio Zeballos is bezig aan zijn veertiende profjaar, maar heeft nog maar één titel op zijn palmares staan. Al is het wel een speciale. In 2013 won de Chileen in zijn geboortestad het ATP-toernooi van Viña del Mar nadat hij in de finale Nadal versloeg. Zeballos was vier jaar eerder wel al naar de Argentijnse hoofdstad, Buenos Aires, verhuisd omdat daar betere trainingsmogelijkheden en sparringpartners te vinden waren. Deze fan van Ivanisevic en Muster, eveneens linkshandig, werd in 2009 door zijn collega's verkozen tot Nieuwkomer van het Jaar. Zijn hoogste ranking, ATP 45, was daar niet vreemd aan. De gravelliefhebbende gaucho kon echter niet doorstoten naar de echte top en beproefde regelmatig zijn geluk op het challenger-circuit. Vijftien titels leverde het hem op, maar nooit kon hij dat succes helemaal overzetten naar de ATP-tour of de grandslamtoernooien. Voor deze Roland Garros geraakte Zeballos in 29 pogingen nooit tot in de derde ronde.

EPA
Twitter

Dit seizoen kende hij op de Australian Open wel een zeer wrange uitschakeling: in de eerste ronde verloor hij in de vijfde set met 22-20 van Ivo Karlovic, in een wedstrijd die vijf uur en veertien minuten duurde. Zijn weerwraak hier in Parijs smaakte dan waarschijnlijk ook zoet: Zeballos versloeg in de vorige ronde Ivo Karlovic en bereikte zo, als dertiger, voor het eerst de derde ronde.

Veel laten lopen Daarin treft hij dus vandaag David Goffin. "Ik hem goed, ik heb al vaak tegen hem gespeeld", zei Zeballos, die getrouwd is met de Argentijnse zangeres, actrice en model Sofia Menconi en sinds vorig jaar april vader is van een kleine Emma. "Ik weet dat David een heel goede tennisser is. Ik ga trachten agressief te zijn en hem te doen lopen. En hopelijk kan ik daarbij even solide zijn als tegen Karlovic."

Twitter