Gewezen prof bij Man United (en Tubeke) afgevoerd, al haalde hij toch de finish met dank aan zijn "engel"

Dat een marathon (42,195 kilometer) niet voor doetjes is, weet nu ook Quinton Fortune. De Zuid-Afrikaan, 40 intussen, verdedigde als middenvelder liefst zeven seizoenen de kleuren van Manchester United (en maakte in de nadagen van zijn loopbaan zelfs nog een ommetje in ons land bij Tubeke) en hij liep afgelopen weekend de marathon van Londen. Dat ging best aardig, tot hij op 600 meter van de finish ineens een inzinking kreeg. Met dank aan een collega-loper deed hij de marathon toch uit, om vervolgens na de eindstreep door vier mensen van de hulpdiensten op een draagberrie te worden afgevoerd.

Intussen is Fortune weer helemaal opgeknapt en via een alerte surfer kon de identiteit van Tommy Lewis, zijn 'redder', achterhaald worden. De voormalige Premier League-winnaar was achteraf dan maar wat dankbaar voor de hulp die hij kreeg: "Je bent een engel! Dank je dank je dank je!", zo klonk het onder meer in zijn tweet. Nog een detail: volgens The Sun wist Lewis niet dat hij een voormalige profvoetballer zonet een serieuze dienst had bewezen.

De Coventry Telegraph wist de held in dit verhaal ook nog een reactie te ontfutselen: "Ik liep gewoon richting de finish toen ik zag hoe moeilijk hij het had. 'Komaan, we zijn er bijna!', bleef ik hem zeggen. Maar dan kreeg hij het nog lastiger, want hij ging bijna neer. Gelukkig kon ik hem tijdig ondersteunen. 'Onder de vier uur', bleef hij constant mompelen, omdat hij de marathon in minder dan vier uur wou afwerken. Uiteindelijk vielen we toch, maar geraakten we met de hulp van een agent toch tot aan de finish. Ik pijnigde mezelf ook, maar ik bleef maar denken aan hoe erg het voor hem zou zijn geweest mocht hij ondanks al zijn inspanningen de finish toch niet hebben gehaald", aldus Lewis.

Hieronder een fragmentje van hoe de twee toch de finish wisten te halen

Quinton Fortune vóór de start van de marathon.
Tim P. Whitby/Getty Images Quinton Fortune vóór de start van de marathon.