Geweldige stunt: meisjesteam kampioen én bekerwinnaar in jongenscompetitie

SB Frankfort
BBC SB Frankfort
Voetbal een zuivere mannensport? In Plymouth, een stad in het zuidwesten van Engeland, weten ze nu wel anders. De U12-meisjes van voetbalclub SB Frankfort hebben zich tot kampioen én bekerwinnaar gekroond. Alledaags nieuws, zo lijkt, zij het niet dat ze het hele seizoen ongeslagen bleven in een competitie die alleen maar uit jongens bestond.

Van de titel waren ze vorige week al zeker, om de ongeslagen reeks te behouden in zowel de competitie als de beker, moesten de U12-meisjes van SB Frankfort ook de bekerfinale nog winnen. Dat deden ze ook: het werd 4-2 tegen Morley Rangers Juniors. Zo behaalt het Engelse team de dubbel: bekerwinst en kampioen op een verbluffende wijze, want in de competitie bleven ze ongeslagen. In 18 wedstrijden wonnen de meisjes 14 keer en bleven ze vier keer steken op een gelijkspel. Volgens assistent-trainer John Preston de beloning van hard werk en een hechte vriendschap. 

Het eindklassement.
BBC Het eindklassement.

Twee jaar geleden won een meisjesteam in Spanje ook al eens een jongenscompetitie, toen zorgden de meisjes van de Catalaanse club AEM Lleida voor de stunt. Volgend jaar zullen de meisjes van SB Frankfort met elf in plaats van negen spelen, omwille van de overgang naar een oudere categorie.

AEM Lleida werd in 2017 kampioen.
RV AEM Lleida werd in 2017 kampioen.6 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Jose Van Hauwaert

  Het USA Nationale Damesteam die op dat moment Wereldkampioen was, kreeg een pandoering van een U15 jongensteam (5 - 2) om 3 dagen later wel te winnen tegen de Russische Nationale damesploeg met 4 - 0

 • Robi Sterckx

  Op die leeftijd zijn meisjes al volwassener dan jongens. In een U17 competitie zal dit nooit gebeuren

 • Birger De waere

  Het artikel vergeet wel te vermelden dat deze competitie ongeveer het equivalent van 8e provenciale is. De goede jongensteams spelen in andere competities. Helemaal niks bijzonders dus.

 • Daniel Collier

  À ja dat noemen ze niet voor niets het sterke geslacht .

 • Kevin Vercauteren

  Bewijs dat de huidige "mannelijke" jeugd mietjes zijn geworden.