Gastvrouw WK-loting te sexy gekleed, Iraanse staatstelevisie censureert deel uitzending

EPA
Miljoenen voetbalfans in Iran konden vandaag slechts een gedeelte van de show zien waarin geloot werd voor het WK van volgend jaar in Rusland. De staatstelevisie was van oordeel dat het kleed van gastvrouw Maria Komandnaya, een Russische sportjournaliste, te sexy was om het met de kijkers te delen.

De IRIB-zender censureerde het eerste gedeelte van de show in de concertzaal van het Kremlin. Enkel de loting zelf werd uitgezonden.

Eerder deze week richtten Iraanse fans zich tot Komandnaya met de vraag om geen onthullende kledij te dragen, uit vrees door censuur de loting te moeten missen. IRIB heeft 'morele bewakers' in dienst die nakijken of de islamitische kledijvoorschriften nageleefd worden. Ze onderbreken programma's meteen wanneer ze geloven dat een vrouw ongepaste kledij draagt.

In een poging om klachten te voorkomen nodigde IRIB de voormalige Portugese ster Luis Figo uit voor een interview, waarna de supporters vernamen dat hun nationale ploeg op het WK in groep B zal spelen tegen Portugal, Spanje en Marokko.

Photo News
BELGA4 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • jos beverke

  Als ge het van de censuur moet hebben is het ver gekomen. Zelfs op de olympische spelen dragen de vrouwelijke Iraanse atleten een hoofddoek....

 • Rania Desaegher

  Wij zouden moeten censureren als er hoofddoeken op tv komen. Oh nee, want dan zijn we natuurlijk racisten.

 • Sol Sleutel

  Dat is dan hun probleem

 • eric debanne

  Mooi gekleed klasse vrouw !