Gallas doet incident met ploegmaat Nasri uit de doeken: "Gelukkig was ik die dag niet alleen"

De animositeit tussen de twee begon bij Arsenal, toen 'groentje' Samir Nasri kort na zijn transfer van Olympique Marseille in 2008 in de spelersbus plompverloren op de plek ging zitten van clubicoon Thierry Henry.
afp De animositeit tussen de twee begon bij Arsenal, toen 'groentje' Samir Nasri kort na zijn transfer van Olympique Marseille in 2008 in de spelersbus plompverloren op de plek ging zitten van clubicoon Thierry Henry.
Ploeggenoten die elkaar niet kunnen luchten, het is van alle tijden. Ook bij Arsenal ging het er jaren geleden bijzonder hevig aan toe tussen ploegmaats en landgenoten Samir Nasri en William Gallas.

De animositeit tussen de twee begon bij Arsenal, toen 'groentje' Samir Nasri kort na zijn transfer van Olympique Marseille in 2008 in de spelersbus plompverloren op de plek ging zitten van clubicoon Thierry Henry. Gallas sprak zijn Franse landgenoot daar op aan. Hij verweet de nieuwkomer bij The Gunners 'gebrek aan respect'.

Het kwam nooit meer goed, met als dieptepunt een incident in 2009, zo vertelt William Gallas in een opzienbarend gesprek bij de Franse televisiezender RMC. De ex-verdediger zegt daarin dat hij bang was dat Nasri hem wilde aanvallen met een taser - een stroomstootwapen. "Ik verbleef in een hotel met mijn familie", vertelt Gallas zijn verhaal in het bijzijn van oud-internationals Frank Lebœuf en Emmanuel Petit. "Samen met mijn neefjes zaten we te eten. Het was de avond voordat we ons moesten verzamelen bij de Franse nationale ploeg."

"Na het diner liepen we naar buiten'', vervolgt Gallas. "Daar werd ik aangesproken door een aantal mannen die ik herkende van het trainingscomplex van Arsenal. Zij bevonden zich altijd rond Samir. Ze doken op, vlak nadat ik boos was geweest over enkele opmerkingen van Nasri. De mannen wilden met mij in gesprek en zeiden dat Samir me wilde zien. Hij zat iets verderop in een auto. Ik wilde met ze meelopen, maar mijn neef, een politieagent, zei me dat ik ze niet moest volgen. Tegelijk zag ik iemand gehurkt zitten met een tas waarin tasers zaten. Ik weet niet waarom. Gelukkig was ik die dag niet alleen, anders weet ik niet wat er zou zijn gebeurd."

Toen alles nog koek en leek: William Gallas feliciteert Samir Nasri.
photo_news Toen alles nog koek en leek: William Gallas feliciteert Samir Nasri.

Gelukkig was ik die dag niet alleen, anders weet ik niet wat er zou zijn gebeurd.

William Gallas over incident met ploegmakker Samir Nasri
Gallas, een beer van een vent, had schrik dat Nasri hem wilde taseren
AP Gallas, een beer van een vent, had schrik dat Nasri hem wilde taseren