Franse YouTuber vindt het nog nodig om in muziekvideo te spotten met België en Rode Duivels

BCL TV
Bijna vijf maanden na datum vindt de Franse YouTuber Damx het nog nodig te spotten met de Rode Duivels. De video is een parodie op de zure Belgische reacties na de verloren halve finale op het WK tegen Frankrijk.

Het rapnummer is getiteld ‘Ramenez le seum à la maison”, naar ‘Ramenez la Coupe à la Maison’ ('breng de wereldbeker huiswaarts’) van Vegedream. ‘Avoir le seum’ betekent gedegouteerd/gefrustreerd zijn of ergens zwaar de pest in hebben. Damx werkte voor de video samen met BLC TV, een platform dat zich specialiseert in muzikale parodieën. Verschillende Duivels worden door de mangel gehaald, waaronder Thibaut Courtois die samen met Eden Hazard het hardst uithaalde naar 'les Bleus.’ “Assume la défaite comme Thibaut Courtois” (de nederlaag aanvaarden zoals Courtois, nvdr). “Et si y a drah on peut toujours appeler Thomas Meunier”: en als er een probleem is kan je altijd Meunier bellen. Eden Hazard zou de eeuwige ‘seum’ hebben, Romelu Lukaku mist zijn schot, De Bruyne geeft er geen moer om, terwijl Thierry Henry niet meer weet of hij Fransman of Belg is. Afsluiten doet Damx met ‘de Rode Duivels die niet één ster hebben (refererend aan de Wereldbeker die Frankrijk twee keer gewonnen heeft), ah dat is toch spijtig...’
5 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Frank Vandenbussche

  Wie is daar nu nog mee bezig? Moet echt diep zitten bij Fransen. De waarheid kwetst duidelijk.

 • Jan Jansen

  Hahaha... geweldig! Volkomen terrecht!

 • marc sinnaeve

  Man man man , wat een kinderachtige janet!

 • Moreno Tecchio

  Mag dat ook al niet meer , de Franse zijn wereldkampioen en de Belgen zijn niks ! Dat is toch de normaalste zaak van de wereld !

 • jos dedecker

  In deze krant zijn afgelopen week alleen al 3 artikelen verschenen om de prestaties van de Rode Duivels op het WK nog maar eens op te hemelen. In al deze artikelen werd een sneer uitgedeeld naar de 'anti-voetbal' spelende Fransen. Beetje raar dus om een Fransman te verwijten dat hij 5 maanden na het WK nog maar eens terugkomt op de overwinning van Frankrijk op de Rode Duivels? Pot. Ketel.