Flop bij ManU en Antwerp grijpt naar plastische chirurgie: "Wil niet dat lachers me nog herkennen"

kos
In januari 2004 werd de Chinese spits Dong Fangzhuo met veel bombarie aangetrokken door het grote Manchester United. Fangzhuo was de eerste Aziaat ooit die op de loonlijst van Manchester United, maar zijn avontuur in Groot-Brittannië werd één groot fiasco.

Ook daarna kon de spits, die nog even voor Antwerp speelde, zelden imponeren en twee jaar geleden zette hij op 29-jarige leeftijd een punt achter zijn carrière.

En door zijn mislukte carrière is Fanzhuo al een tijdje het mikpunt van spot in zijn vaderland. Om te ontkomen aan al het hoongelach, nam de ex-spits onlangs een drastische beslissing. Hij werd gevolgd voor een realityprogramma en liet zich opereren door een plastisch chirurg.

Volgens de Spaanse sportkrant Marca liet de Chinees dat doen omdat hij een nieuw leven wil beginnen. Fanzhuo wil een nieuwe identiteit om te ontkomen aan de dagelijkse vernederingen die hij moet ondergaan omwille van zijn geflopte carrière. Op Twitter circuleren ook al foto's van voor en na de operatie, maar ons lijkt het toch sterk dat de mensen de ex-spits niet meer zullen herkennen...

kos
Kos