Engelse kapper solliciteert bij 100 profclubs

Kapper Roy Albeurry (r) solliciteerde de afgelopen 15 jaar al bij 100 voetbalclubs.
Twitter Kapper Roy Albeurry (r) solliciteerde de afgelopen 15 jaar al bij 100 voetbalclubs.
Hij is geen profvoetballer geweest, heeft nooit een club getraind, maar toch heeft Rob Allbeury in de afgelopen vijftien jaar al bij honderd profclubs gesolliciteerd. De 46-jarige Engelsman is kapper van beroep en maakt er een sport van om te reageren op vacatures in het profvoetbal.

Laatst werd Allbeury, wiens kapperszaak in East Grindstead vol met voetbaltricots hangt, teleurgesteld door Manchester United. De topclub koos niet voor de kapper maar voor bondscoach Louis van Gaal. Maar denk niet dat Allbeury opgeeft. Zijn nieuwste sollicitatiebrief is alweer de deur uit. Hij wil manager worden van Tottenham Hotspur. De baan waarop ook Ajax-trainer Frank de Boer aast.

Wat als een profclub hem de baan geeft? "Nou, dan heeft mijn team tenminste elf spelers met een mooi kapsel," aldus de Engelsman tegen de krant East Grinstead Courier & Observer.

Van de meeste profclubs hoort hij niets na een sollicitatie. Liverpool, Leeds United en Leicester City stuurden de eigenaar van "Turnstyles, The Football Barbershop" echter netjes een afwijzingsbrief. Wolverhampton Wanderers was echter boos en vroeg hem in een brief hun tijd niet te verspillen. Allbeury: "Maar het is gewoon een pleziertje."

Zijn doel is om bij elke profclub in Engeland te worden afgewezen. Behalve bij Crystal Palace. Als Brighton-fan haat hij de aartsrivaal.

Kapper Rob Albeury wil bij Tottenham Hotspur de opvolger worden van coach Tim Sherwood (rechts).
AP Kapper Rob Albeury wil bij Tottenham Hotspur de opvolger worden van coach Tim Sherwood (rechts).