Drie WK-medailles in een gezin: Vlaamse moeder én dochters palmen podium WK katapultschieten in

Mama Kelly Degryse (zilver bij de dames), Taylor Pleysier (goud -15 jaar) en Gibsy Pleysier (brons -15 jaar).
Joke Couvreur Mama Kelly Degryse (zilver bij de dames), Taylor Pleysier (goud -15 jaar) en Gibsy Pleysier (brons -15 jaar).
Met één gezin zowel goud, zilver als brons binnenhalen op een wereldkampioenschap. Het lijkt onmogelijk maar het is exact wat het gezin Pleysier-Degryse uit het West-Vlaamse Hooglede afgelopen weekend deed. 

Op het wereldkampioenschap katapultschieten in het Italiaanse Gualdo Tadino ging dochter Taylor Pleysier (12) in de categorie meisjes – 15 jaar aan de haal met de wereldtitel. Haar zusje Gibsy (8) won in dezelfde categorie bron en mama Kelly Degryse (35) pakte zilver bij de dames. 

Taylor ontdekte het katapultschieten 2,5 jaar geleden en rijft sindsdien de ene titel na de andere bijeen. Haar mama en zus zijn beiden amper twee maand actief in de sport. Sinds kort hebben ze in Roeselare ook hun eigen katapultclub: Gamekeeper Proshot Team Roeselare.
13 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Benny De Swert

  Ik ken absoluut niets van deze sport maar een dikke proficiat aan alle 3. Je zou er nog van verschieten hoe goed we feitelijk zijn op de onbekende sporten in België. Bij ons in de lcub lopen ook 2 europees kampioenen rond.

 • Guido Willems

  Dat is eens iets anders dan play station spelen. Back to basics en er veel voldoening uithalen. Actief sporten ipv achter de IPad of computer. Proficiat om dit binnen één gezin te realiseren.

 • Gino Denil

  Voetbal, wielrennen, tennis, basketbal, volleybal, hockey, 7-kamp - hoogspringen dames en 4x400 in de atletiek, boksen bij de vrouwen, driebanden, gymnastiek, paardensport en nu ook katapultschieten, Freddy De Wulf. Maar er zijn ook veel Vlamingen die nergens goed in zijn en uit frustratie hun succesvollere landgenoten afbreken. Waarschijnlijk te weinig identiteit en trots en te veel minderwaardigheidscomplex.

 • Jurgen Meurs

  Ik weet nochtans wie de gouden medaille zagen en klagen krijgt @ Freddy Dewulf, blijkbaar toch nog iets waarin België bovenaan staat.

 • Freddy De Wulf

  Zo zijn de Belgen toch ergens goed in. Want in de meeste sporten brengen we er niet veel van terecht. Proficiat aan deze sportieve familie.