Doelman uit derde amateurklasse raakt ref met uittrap vanop 30 meter. En krijgt prompt rood

Johan De Grave, doelman van amateurclub Avanti Stekene, kreeg een wel héél bijzondere rode kaart.
Copyright : Geert De Rycke Johan De Grave, doelman van amateurclub Avanti Stekene, kreeg een wel héél bijzondere rode kaart.

Vergeet de traptechniek van Manuel Neuer of Thibaut Courtois, dé scherpschutter onder de doelmannen speelt in onze derde amateurklasse en luistert naar de naam Johan De Grave. De 38-jarige goalie van Avanti Stekene kreeg in de wedstrijd tegen Wervik van zondagmiddag wel een heel vreemde rode kaart. Luttele seconden voor affluiten, en bij een 3-1 achterstand, trapte de onfortuinlijke doelman de bal naar voren om een aanval te lanceren en raakte daarbij vanop dertig meter het hoofd van scheidsrechter Wuyts. Op aangeven van grensrechter Verberckmoes interpreteerde de ref dit als een vrijwillige trap in zijn richting en trok hij de rode kaart. "Nog nooit meegemaakt. Je moet al heel goed kunnen trappen om dat te kunnen. Ik vind dit ongehoord", klonk het bij Avanti-coach Rieno Van Oost.
32 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • koen wauters

  de scheidsrechter is toch een dood voorwerp op de plein ...

 • Peter Debrouwer

  Arbitrage in eerste klasse of in derde amateurreeks ... wat is het verschil ? Die doelman had hem liever een elleboog gegeven, dan kreeg hij maar geel !

 • Rob Brekelmans

  Rode kaart wordt wel geseponeerd, je moet altijd omkijken als je wegloopt,zal nu wel een slecht rapportcijfer hebben

 • Marnix Malone

  Beste Marcel Wuyts, ik wens u veel beterschap. Steek uw tijd hier toch niet in, denk aan uw hersenschudding. Al klacht ingediend vanwege de vrijwillige slagen en verwondingen?

 • Jose Van Hauwaert

  Zo zie je maar, 99% van de reakties zijn van mensen die zich belachelijk maken. Reageren op een titel of bericht zonder de feiten te kennen. De afstand van die " uittrap" was met moeite 10 meter. De keeper trapte wel degelijk moedwillig richting de scheidsrechter die nadien is moeten afgevoerd worden, en daar hij zich net aan het verwijderen was kon hij de bal niet zien aankomen. Het was geen uittrap...maar wegtrappen van de bal richting de scheidsrechter