Dele Alli: "Middenvinger was een grap tussen Walker en mezelf"

rv
Consternatie gisteren in Engeland toen Dele Alli aan het slot van de wedstrijd zonder blikken of blozen een middenvinger uit zijn handen toverde. De jonge middenvelder leek de scheidsrechter te viseren, maar zette op Twitter zijn gebaar recht. "Het was een grapje met Kyle Walker, ik had niet de bedoeling om iemand te schofferen."

Engeland won gisteren dan wel zijn WK-kwalificatiewedstrijd tegen Slovakije met 2-1, maar dat was na afloop van de match niet echt 'talk of town'. De middenvinger van Dele Alli des te meer. 

De spelmaker van Tottenham liet zich aan het slot van de wedstrijd opmerken met een bedenkelijk gebaar, al dan niet geaddreseerd aan scheidsrechter Turpin. De middenvelder zette zijn scheve schaats op Twitter zelf recht en stelde verontschuldigend dat het gebaar gericht was aan voormalig ploegmaat Kyle Walker. 

De tv-beelden lijken Alli gelijk te geven en ook bondscoach Gareth Southgate ondersteunt het verhaal van zijn goudhaantje. "Die twee hebben een heel rare manier van communiceren. Ik had het eerst niet gezien, maar dat is wat ze me allebei na de wedstrijd hebben gezegd. Ik zal Dele wel aanmanen om dergelijke gebaren niet meer te maken."

Mocht de FIFA toch aanstoont geven aan de middenvinger, dan zijn de gevolgen niet min. Daily Mail weet immers dat Alli dan een schorsing boven het hoofd hangt van drie speeldagen. Eerder moest ook Lionel Messi al eens brommen voor een bedenkelijk gebaar, met vier speeldagen schorsing tot gevolg.

photo_news
photo_newsReacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.