Definitief over en uit tussen Van der Vaart en zijn Sabia: "Zij is uit op de pegels"

photo_news
De geruchten over een breuk tussen Rafael van der Vaart en Sabia Engizek deden al weken de ronde, maar het stel hield de lippen stijf op elkaar. Vandaag klapte er toch een familielid uit de school tegen de Nederlandse krant 'Algemeen Dagblad': "Ze zijn uit elkaar en dat is definitief."

Is er nog een sprankje hoop op een sprookjesachtig einde van de kwade geruchtenstroom? Neen, het familielid van Rafael van der Vaart spreekt duidelijke taal: "Het is 100 procent over en dat is definitief,'' wordt er gezegd. Het familielid, dat niet bij naam genoemd wil worden, is overigens niet rouwig dat de relatie van de profvoetballer met Sabia Engizek (37) voorbij is. 'We hebben hem voor haar gewaarschuwd.''

Waar Rafael, Sabia, zijn zaakwaarnemer en zijn ouders nog steeds niks kwijt willen over de breuk, heeft het familielid het hart op de tong. Rafael, 32 en geboren in een woonwagenkamp in Heemskerk, komt uit een heel beschermde omgeving. De familie houdt elkaar nauwlettend in de gaten en er is nauwelijks ruimte om misstappen te maken. Maar toen de getalenteerde voetballer twaalf jaar geleden zijn hart verloo aan presentatrice Sylvie Meis (nu 37), voelt een aantal familieleden al nattigheid. Hoe waarborgt de rijkelijk betaalde voetballer dat zij er niet mee vandoor gaat?  Die angst werd twee jaar geleden werkelijkheid. Rafael en Sylvie scheiden en hij moet haar meer dan 5 miljoen euro. De familie drukt hem op het hart: "Wees kritisch, heel kritisch, in de liefde." Maar Van der Vaart wordt opnieuw verliefd, en snel ook. En dat op de voormalige boezemvriendin van zijn ex-vrouw.

AP
EPA
photo_news
bruno

Sabia Engizek - de ex van voetballer Khalid Bouhlarouz, moeder van drie kinderen bij twee mannen - laat Rafael stralen. Rafaels moeder Lolita is blij met haar nieuwe schoondochter. Het lijkt twee jaar lang ware liefde. "Tot zij wilde trouwen,'' zegt het familielid, dat geen hoge pet heeft van dames die zich bewegen in het voetbalwereldje. "Ik prik er zo doorheen. Ze zijn echt allemaal op één ding uit: de pegels (de centen, nvdr). Rafa wilde misschien wel trouwen, maar hij wist ook dat hij moest uitkijken. Ik heb gezegd: leg je niet vast. Uiteindelijk hadden ze andere ideeën over hun toekomst samen.''    

Zwanger?

Al sinds het begin van hun relatie, ruim twee jaar geleden, wordt elke stap van Rafael en Sabia gevolgd. Eerst omdat de nieuwe mevrouw Van der Vaart zich nog wel eens bitchy wil uitlaten over haar voorgangster Sylvie, over wie ze smakelijke details van buitenechtelijke relaties weet op te dissen. Later ligt het koppel onder de loep van de 'babybump watch': is Sabia nou zwanger of niet? En als ze kort nadat ze het heuglijke nieuws het kindje verliezen, zorgt dat voor talloze verhalen over de tragedie.

Photo News
ANP

Afgelopen weken werden de geruchten over een breuk steeds hardnekkiger. Sabia ontbrak bij het feestelijke moment waarop Rafael zijn krabbel zette onder een gloednieuw contract bij het Spaanse Betis Sevilla. Daarna werden Raf en zoontje Damiàn gespot op vakantie in Chiclana de la Frontera, terwijl Sabia plots opdook op Ibiza. Nog een teken aan de wand: Rafael was helemaal alleen op zoek naar een nieuw huis in Spanje. 

Bronnen rondom Sabia deden er eerst nog alles aan om de schijn op te houden. Zij zou zich in alle rust willen voorbereiden op een verhuizing van Hamburg naar Spanje. En logisch dat ze geen vakantie vierde met Raf en Damiàn: haar twee jongste kinderen hebben nog geen vakantie. Het gerucht dook zelfs op dat ze weer in verwachting was en, omdat het een risicozwangerschap is, de pers mijdt. Maar het is echt over en uit, aldus het familielid dus. "Ik hoop dat Rafael ooit wel een vrouw krijgt die te vertrouwen is."

Ex-boezemvriendinnen Sylvie Meis en Sabia Boulahrouz.
EPA Ex-boezemvriendinnen Sylvie Meis en Sabia Boulahrouz.
EPA