De journaliste van FOX Sports die Dries Mertens gisteren deed blozen: "Soms vragen ze me weleens of ik vrijgezel ben. Maar dat neem ik niet serieus"

Aletha Leidelmeijer.
FOX Sports Aletha Leidelmeijer.
Gegiechel in de perszaal gisteren in de aanloop naar het Champions League-duel Feyenoord - Napoli. Zowel journaliste Aletha Leidelmeijer als een licht blozende Dries Mertens wierpen elkaar bloemetjes toe ("het is leuk om jou ook terug te zien"). De Rode Duivel en de journaliste kennen elkaar duidelijk. Voordat Aletha in 2016 naar FOX Sports trok, werkte ze als sportverslaggeefster voor het regionale RTV Utrecht. Mertens van zijn kant speelde twee jaar voor FC Utrecht, waarna hij in 2011 naar PSV trok.

Haar knappe looks moeten ook al menig voetballer zijn opgevallen, maar toch zijn er nog geen spelers die haar hebben geprobeerd te versieren. "Ik heb nog nooit oneerbare voorstellen gehad", zei ze daarover aan RTL Nieuws. "Ik heb sowieso niet het gevoel dat ik me, omdat ik vrouw ben, extra moet bewijzen of zo.” Wel wordt Leidelmeijer buiten het zicht van de camera weleens door een voetballer gepolst of ze vrijgezel is. "Maar daar ben ik helemaal niet gevoelig voor, en ik neem het ook niet serieus. Als je één vrouw tussen honderden mannen zet, is het logisch dat iemand weleens iets probeert. Het blijven toch haantjes", vertelt Aletha, die samen is met ene Steven Viktoor.

FOX Sports

Als sportverslaggeefster wordt ze  soms ook weleens omhelsd door iets te enthousiaste fans. "Toen NAC promoveerde kreeg ik eerst een bierdouche over mij en er hingen allerlei uitbundige fans om me heen", vertelt Aletha. "Maar dat was een compleet andere situatie, met een heel andere sfeer. Ik vond het niet intimiderend en het was niet kwaad bedoeld. Ik kan er wel om lachen."

Ook op spreekkoren reageert ze luchtig. "Laatst riep een heel vak 'daar moet een piemel in', toen ik het veld op liep voorafgaand aan de wedstrijd", vertelde ze ook aan RTL Nieuws. "Aan de ene kant is het stom, aan de andere kant kan ik me er niet heel druk om maken." Leidelmeijer heeft niet het gevoel dat voetballers, trainers of andere sportverslaggevers haar anders benaderen omdat ze een vrouw is. "Misschien omdat ik dit werk al tien jaar doe, of omdat ik 'one of the guys' ben, maar ik voel me nooit minderwaardig", zegt ze.

FOX Sports

Soms heeft het volgens Leidelmeijer zelfs voordelen om als vrouwelijke verslaggeefster te werken met mannelijke sporters. "In langere interviews zijn ze vaak net iets openhartiger, ze vertellen meer persoonlijke dingen. Misschien omdat vrouwen iets meer empathie hebben."

FOX Sports
FOX Sports7 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Ivan Panis

  Mooie meid en mooie haren iets voor jonge sporters

 • Pedro Gonzalez

  Mooie meid

 • Frans Peeters

  Dat is praat van overjaarse pubers.

 • peter vandenbergh

  Zo speciaal ben je nou ook weer niet meid, geef mij maar mijn eigen vrouw...

 • Luciano Van Hasse

  Amai dat is een mooi meisje, ja Kat ik zou maar oppassen, en ik kan Dries geen ongelijk geven!!