De controversiële cover van Charlie Hebdo die Twitter op stelten zet

Dat Charlie Hebdo niet vies is van controverse is geen nieuws, maar de recentste cover van het Franse satirisch blad doet wel héél wat stof opwaaien. 

Afgelopen vrijdag werd in Frankrijk het wereldkampioenschap voetbal voor vrouwen op gang getrapt. Het moet hét evenement worden dat het vrouwenvoetbal definitief op de kaart zet, dus besloot ook Charlie Hebdo mee op de kar te springen. Het blad pakt op de cover uit met een bal die een vagina in gaat en die karikatuur wordt vergezeld door een weinig verhullende quote. “We gaan er een maand lang van smullen!”, staat er -vrij vertaald- te lezen.

Op Twitter smullen ze er alvast ook van...
20 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Gino Denil

  Satire moet ergens op slaan. Dit slaat nergens op. Maar is gewoon seksistisch.

 • Norbert Corten

  Wat is er toch aan de hand nu word Charlie Hebdo aangevallen,de New York times stopt met cartoons. E zullen altijd wel mensen zijn die het niet eens zijn of geraakt worden door satire,dit is een vorm van vrije meningsuiting die moet blijven bestaan zonder elke vorm van censuur. Je suis Charlie, niemand is verplicht dit weekblad te kopen. In wat voor een kwezelachtige maatschappij zijn wij terecht gekomen.

 • Hubert Wouters

  Super! Eén van de beste covers ooit. Dat is wat men met vrije meningsuiting bedoeld. Ben het eens met Joyce Vermaelen.

 • Annie Broeckx

  Satire moet blijven !

 • Patrick Weyers

  Satire is natuurlijk een iets moeilijker vorm van humor dan Philips Geels of de cartoon van je dagelijkse krant.