De bloemen van Berdych, of toch de 'onesie' van Pervak?

AFP

Wie de openingsuren van het tennistornooi van Roland Garros al wat heeft gevolgd, zal het ongetwijfeld ook gemerkt hebben: bloemetjes zijn in trek bij de deelnemers aan de Franse Open tenniskampioenschappen. Denken we maar aan Thomas Berdych, de Tsjech die het in zijn openingspartij makkelijk haalde van Peter Polansky (6-3, 6-4, 6-4). Weinig stof om over te praten, dus kwam het design van zijn opvallende outfit ter sprake na zijn gezondheidswandeling.

"Eens iets anders"
"Mijn sponsor (H&M, red.) kwam met het idee op de proppen. De bloemen staan voor lente en zomer. Ik was direct overtuigd en zei dan ook volmondig ja", aldus de nummer zes van de wereld. "Ik vind het erg mooi en ik vind het vooral leuk dat het eens iets anders is. Tegenwoordig draagt iedereen hetzelfde", besluit Berdych, die weigert een grijze muis te zijn. Tijdens de Australian Open droeg Berdych iets dat leek op het Argentijnse voetbalshirt. (Hieronder vindt u meer van dat moois)

Ook op de Australian Open pakte Berdych al uit met een opvallende shirtkeuze.
EPA Ook op de Australian Open pakte Berdych al uit met een opvallende shirtkeuze.
Ook Radwanska pakte in haar eerste ronde uit met/in een bloemenprint.
EPA Ook Radwanska pakte in haar eerste ronde uit met/in een bloemenprint.

Ook bij de vrouwen worden de bloemetjes (letterlijk dan) gretig buitengezet. Agneska Radwanska bijvoorbeeld, al kreeg haar opvallende jurkje heel wat kritiek te verduren op sociale media. Zelf maalt het derde reekshoofd er echter allerminst om, want zij zegt zelf enkel positieve reacties te krijgen. "Iedereen vindt mijn jurk leuk, ik krijg alleen maar leuke reacties", klinkt het bij haar. Ook Venus Williams draagt al enkele jaren haar eigen ontwerpen in Parijs, maar eindigen doen we graag nog met een uitsmijter: Ksenia Pervak, die het opnam tegen Maria Sharapova, bekampte de Russin oorspronkelijk in een zogenaamde 'onesie'. Wat later werd het pak wel ingeruild voor een kleedje, maar tegen 'MaSha' had ze met geen van beiden een verhaal...

Ksenia Pervak kwam oorspronkelijk in deze outfit de baan op.
PHOTO_NEWS Ksenia Pervak kwam oorspronkelijk in deze outfit de baan op.
Ksenia Pervak, even later.
REUTERS Ksenia Pervak, even later.
Venus Williams in haar eigen opvallende outfit, zonder bloemetjes.
EPA Venus Williams in haar eigen opvallende outfit, zonder bloemetjes.
PHOTO_NEWS
REUTERS