Coach daagt in verhitte Schotse derby fans uit, maar krijgt de rekening via één muntje snel gepresenteerd

RV
Een trainer die het duel opzoekt met de supporters, het is niet nieuw. Vorig weekend nog ging Standard-coach Michel Preud’homme in de clinch met een toeschouwer, gisteren was het de beurt aan Hibernian-trainer Neil Lennon. Maar dan wel met een iets andere afloop. Een muntstuk belandde immers pardoes op zijn gezicht, met het nodige drama tot gevolg. 

Lange tijd leek de derby van Edinburgh af te stevenen op een 0-0-draw. Niet dat er niets te beleven viel, want de match in de Schotse eerste klasse stond bol van de controverse. Duels op het scherpst van de snee waren schering en inslag, in totaal werden er negen gele kaarten waarvan één duo resulteerde in een rood karton uitgedeeld. 

Tussendoor stal een avontuurlijke supporter de show op het veld, kozen de spelers halfweg de tweede helft voor een potje worstelen op de middenstip én zeeg Hearts-doelman Zlamal neer na een (mislukte) vuistslag van een bezoekende fan. Suspense genoeg dus, al was het wachten op een orgelpunt.

Muntje

Dat kwam er toen de thuisploeg in de slotminuten toch het laken naar zich toe leek te trekken. Clevid Dikamona scoorde, de 19.000 Hearts-supporters gingen volledig uit hun dak. Tot de lijnrechter met zijn buitenspelvlag wapperde: het feestje ging niet door, dat van Hibernian-trainer Lennon begon maar pas. De bezoekende coach kon immers geen blijf met z’n pret en vierde ostentatief met de thuisaanhang. Daarbij vielen ook minder mooie woorden - het spel zat weer op de wagen. 

Het antwoord van een Hearts-fan volgde snel. Vanuit de tribune werd er namelijk een muntstuk naar het hoofd van Lennon geworpen. Die ging onmiddellijk tegen de grond, waarna hoongelach volgde. Lennon werd snel omringd door stewards en politie en was na een behandeling snel weer op de been. Na de match was hij echter furieus. 

UFC?

“Mijn kaak bonkt als een gek. Dit is geen lachertje. Ik wil die man ontmoeten. De spelers willen gewoon het publiek vermaken, ik begrijp niet dat er dan zomaar zaken vanuit de tribune worden gegooid. Dit is onsmakelijk en moet stoppen. Maar ik verwijt de club niets. Je kan geen wetgeving maken rond de haat of slechtheid van sommige individuen.” 

BBC vatte de tumultueuze partij trouwens samen in één rake zin. “Als voetbal ooit wordt samengevoegd met Ultimate Fighting Championship (UFC), dan weten we bij deze hoe dat eruit zal zien.” 
3 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


  • Stephan Coorevits

    Hij riep wel , tournee general en kreeg zijn wisselgeld terug

  • Timmie Smet

    Wat een idioot van een trainer! Als je in je eentje een grote groep kent, krijg je terecht de rekening gepresenteerd!

  • Filip DeCock

    dacht dat men 2 gele kaarten nodig had voor 1 rode kaart