Cancellara heeft nog werk aan de winkel na fietsprestatie in eerste triatlon, al heeft hij een geldig excuus

photo_news

Fabian Cancellara (36) is in zijn eerste triatlon 17de geworden. Cancellara nam deel aan de korte triatlon en legde de 500 meter zwemmen, 50 kilometer fietsen en 5 kilometer lopen af in 2u23:50. De ex-wereldkampioen tijdrijden had voor 50 kilometer fietsen wel 1u45:27 nodig.

Een ietwat mindere prestatie dus en dat een dik jaar na het wielerafscheid van de Zwitserse wielrenner. De 1.200 te overbruggen hoogtemeters vormen wel een valabel excuus voor Spartacus. Een gemiddelde snelheid van 28,6 kilometer per uur valt in dat opzicht dus best goed te praten. Een dertiende tijd van alle deelnemers dan weer iets minder.

Toch werkt Cancellara maar beter nog even verder aan zijn fietsbenen, want volgende week staat op 10 september de tweede editie van "Chasing Cancellara" op het programma, de wielerwedstrijd waarin hij het opneemt tegen een honderdtal geoefende fans/wielertoeristen.
1 reactie

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Mario Vlietinck

    Fabian heeft 10 min zijn wedstrijd onderbroken om een 18 jarige Belgische triatleet die voor hem in de wedstrijd lag, maar bovenop de berg helemaal onderkoeld was door een hevig onweer in veiligheid te brengen in een huis waar hij nadien werd opgehaald. Pas daarna zette hij zijn eigen fietsproef verder. Dat is de echte reden voor zijn 'lage' gemiddelde snelheid. Groot kampioen maar vooral ook een heel groot mens! Topkerel!