BOIC stuurt Van Hoecke naar huis na decadent nachtje stappen in Londen

PHOTO_NEWS
Het Belgisch Olympisch en Interfederaal Comité (BOIC) heeft baanwielrenner Gijs Van Hoecke naar huis gestuurd. De 20-jarige Oost-Vlaming, die op de Olympische Spelen teleurstellend vijftiende was geworden in de omnium, had het einde van zijn Spelen iets te uitbundig gevierd. Een dronken Van Hoecke was vandaag nog te zien op foto's op websites van enkele Britse tabloids.

Gisterenavond stond er voor olympiër Van Hoecke een avondje uit met de teammaats in Mahiki, vlakbij Londen, op het programma. De 20-jarige had duidelijk nood aan wat ontspanning en daar hoorde ook de nodige drank bij. Als atleet is een beetje alcohol meteen dat beetje te veel, zullen we maar zeggen. Van Hoecke moest tot aan de taxi gedragen worden. Onder meer Jonathan Dufrasne moest zijn ploegmakker ondersteunen. Dominique Cornu bekeek het tafereel vanop de achtergrond.

Teleurstellend
De foto's verschenen onder andere in de Britse tabloid Mirror. De dorpsgenoot van bronzenmedaillewinnares Evi Van Acker eindigde zondag als vijftiende op achttien deelnemers in de omnium. Met het achtervolgingsploeg werd hij meteen uitgeschakeld.

Niet enige
De Belg is uiteraard niet de enige atleet die het feestbeest uithangt. Ook de zwemmers zoals de Zuid-Afrikaan Chad Le Clos en de Amerikaan Michael Phelps trokken hun dansschoenen aan. En dan moet het grote afscheidsfeest van zondag na de sluitingsceremonie nog beginnen. Er worden zelfs speciale 'VIP areas' bijgemaakt voor feestende olympiërs.

Slechtste drinkers
De Britse bronzenmedaillewinnares van Athene 2004 Kelly Sotherton getuigt: "Atleten zijn de slechtste drinkers. Sommigen hebben acht jaar lang naar de Spelen toegewerkt en hebben dit jaar geen enkele keer alcohol gedronken. Dus als hun event afgelopen is en ze gaan iets drinken, zijn de atleten meteen zat."

PHOTO_NEWS
PHOTO_NEWS
PHOTO_NEWS