Blondines kibbelen over pikante Swimsuit-kiekjes: "Hou toch je kleren aan, je zoekt gewoon aandacht"

ANP en Twitter
De zwoele fotoshoot van Paige Spiranac in Sports Illustrated kan blijkbaar niet iedereen smaken. Een journaliste laakte de keuze van de Instagram-golfsensatie om weinig verhullend voor het Amerikaanse sportblad te poseren. Volgens Britt McHenry zijn de pikante plaatjes immers een verkeerde manier om het hele #MeToo-debat onder de aandacht te brengen. Maar Spiranac liet zich niet onbetuigd, waardoor een pittige Twitter-discussie volgde. 

Paige Spiranac is vooral dankzij haar opvallende posts op Instagram en veel minder omwille van haar sportieve kunststukjes een echte golf-sensatie. Haar populariteit steeg het afgelopen jaar zelfs in die mate dat de 24-jarige Amerikaanse het onlangs schopte tot Swimsuit-model. Net als Eugenie Bouchard en Sloane Stephens pronkt de blondine in de wereldberoemde jaarlijkse badpakkeneditie van het Amerikaanse sportblad Sports Illustrated. En dat is een hele eer. 

Maar Britt McHenry, een gewezen verslaggeefster van het Amerikaanse televisiestation ESPN en bovendien zelf geen onbeschreven blad, stelt zich grote vragen bij de nood aan deze weinig verhullende plaatjes. Volgens haar past dit helemaal niet in het huidige tijdperk waar vrouwen baas moeten zijn over hun eigen lichaam en respect van het mannelijk geslacht dienen af te dwingen. De kiekjes zouden een averechts effect hebben op het hele #MeToo-debat

"Mijn lichaam, mijn keuze"

"Waarom moet een vrouw naakt poseren om zich sterker en zelfverzekerder te voelen? Is het geen krachtiger signaal om je kleren aan te houden en naar een kantoor of klaslokaal te trekken om daar uit te blinken? SwimSuit wil wanhopig concurreren met de echte modellen en zich op een verkeerde manier in het hele #MeToo-debat storten. Als een man uit de kleren gaat, gaan we hem daarom toch ook niet serieuzer nemen? Hou toch je kleren aan", tweette de journaliste slechts enkele uren nadat de gloednieuwe Swimsuit-publicatie van 2018 het levenslicht zag. 

Straffe taal, dus liet het antwoord van Spiranac - zelf ook niet beroerd om verbaal te keer te gaan - niet lang op zich wachten. Met haar repliek verdedigde ze ineens alle meisjes die zich ook waagden aan een Swimsuit-fotoshoot. "Elke vrouw heeft een andere manier om zich lekker in haar vel te voelen en voor zichzelf op te komen. Niemand heeft het recht om voor een ander te beslissen wat die moet doen", repliceerde de golfster. "Het gaat meer om de persoon die je bent en niet om de kledij die je al dan niet draagt. Mijn lichaam, mijn keuze." 

Aandacht

Maar met de respons van het model was de kous nog niet af, want McHenry stuurde enkele minuten later een nieuw bericht de wereld in. "Naakt poseren is een manier om die persoonlijke emancipatie te bekomen aan de hand van ijdelheid. Ik denk niet, en dit geldt voor beide geslachten, dat je daarmee wederzijds respect zal afdwingen", merkte ze op. 

Nadat Spiranac genoeg had van het gekibbel en reageerde met een zo goed als naakte foto, voelde de journaliste de drang om nog een stapje verder te gaan in haar discours. Even werd het zelfs heel persoonlijk: "Je hebt letterlijk gehuild op een persconferentie omdat je in het golf niet serieus werd genomen. Iedereen kan naakt poseren, en nu reageer je met zo een foto op een belangrijke maatschappelijke discussie. Je bent mooi en zoekt gewoon aandacht", wond McHenrey er weinig doekjes om. Afwachten naar de repliek van de golfster, maar iets zegt ons dat dit duel der blondines nog niet gestreden is. 
12 reacties

Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie
Door het plaatsten van een reactie, ga je akkoord met de gedragsregels


 • LESLEY BRUNSWYEK

  op een motorfiets is beschermde kledij wel verplicht :-)

 • Fons Billen

  hopelijk wacht ons weer een lange hete zomer !

 • Jean De Grande

  McHenry vindt dat elke vrouw baas moet zijn over haar lichaam. Maar ze ontzegt die golfster datzelfde recht omdat ze het anders interpreteert. Over linkse hypocrisie gesproken. Lijkt op de democratie van de "democrats": vrijheid van meningsuiting alleen als de mening links genoeg is.

 • Erik Desloover

  bimboos zijn het :-)

 • danny buyse

  @Michel, pikant gedrag kan ook opgevat worden als overschrijdend gedrag. Je zet toch geen glas melk voor de kat haar neus en telkens als die aan de melk wil likken het glas wegnemen. Zo gaat dat tegenwoordig!! Als alles tegenwoordig als overschrijdend gedrag wordt aanzien kan alles wat verleidelijk en verleiden is ook als ongewenst overschrijdend gedrag aanzien worden!