Blackpool verwijdert Twitter-account na ruzie met supporter

Blackpoolsupporters in betere tijden.
AFP Blackpoolsupporters in betere tijden.

De Engelse voetbalclub Blackpool FC is in een mediastorm terechtgekomen na een discussie met een fan op Twitter deze morgen. Op het commerciële account van de club stond een weinig aan de verbeelding over latende belediging aan het adres van een discussiërende supporter te lezen: 'asshole'.

Onderwerp van de discussie was de slechte staat van het veld in het eigen stadion Bloomfield Road. Dit is grotendeels een gevolg van een concert van Neill Young in het stadion vorige maand. De fan had aangeboden om 20 pond te doneren aan de Gary Parkinson stichting (een oud-voetballer en hoofd van de jeugdopleiding bij de club, sinds 2010 gediagnosticeerd met het 'locked-in-syndroom') als het veld er goed zou bij liggen voor de wedstrijd tegen Rochdale. Dit was meteen ook de eerste thuismatch van het nieuwe seizoen voor de 'Seasiders'.

Deze post werd duidelijk niet geapprecieerd, met de belediging tot gevolg. Even later werd het account, verondersteld te zijn geleid door een voormalig werknemer, verwijderd. De club verklaarde op haar website dat het zich niet kan verenigen met de uitspraak en daarom heeft besloten het account te verwijderen.

Blackpool degradeerde vorig seizoen uit The Championship (de klasse onder de Premier League) en komt nu uit in League One. José Riga was er vorig seizoen even trainer, maar kreeg de motor nooit aan de praat. Ook Legear maakte vorig jaar even deel uit van de kern, maar speelde er geen minuut. 

Blackpool verloor de bewuste match overigens met 0-2 van Rochdale.