Bestbetaalde voetballer ter wereld ontkent dat hij blessure opliep in de gevangenis: "Het gebeurde in de fitness"

Getty Images
Carlos Tevez is een drietal weken buiten strijd met een kuitletsel. Volgens Argentijnse media gebeurde dat tijdens een partijtje voetbal in de... gevangenis. Tevez zelf zegt nu dat daar niets van aan is. 

Argentijnse media wisten het voorzeker: Carlos Tevez heeft een contractuur in de kuit opgelopen tijdens een voetbalwedstrijd in de Bouwer-gevangenis in Cordoba. De ex-speler van ondermeer Manchester City en Juventus was er op bezoek bij zijn halfbroer, een zekere Juan Alberto Martinez. Die laatste zit in het zwaarbewaakte cellencomplex een gevangenisstraf van 16 jaar uit, na een gewapende overval op een geldtransport in 2010.

Carlos Tevez vertelt echter zelf dat het opvallende verhaal helemaal niet klopt. "Woensdagochtend heb ik krachtoefeningen gedaan in de fitness. Na het gebruiken van de machine voelde ik een vreemde pijn in mijn kuit", vertelde Tevez aan TyC Sports. 

Tevez zou tijdens zijn bezoek aan de gevangenis een twintigtal minuten hebben meegevoetbald in een wedstrijdje onder gedetineerden. Enkele zware jongens toonden zich niet onder de indruk van de reputatie van hun tegenstander. Ze gingen vol de strijd aan met Tevez, die er een kuitblessure aan overhield.

Een domper voor Boca Juniors, zijn club van herkomst, waar hij begin dit jaar voor de derde keer aan de slag ging. Voordien was Tevez actief voor Shanghai Shenhua in de Chinese Super League. De Argentijnse spits verdiende er maar liefst 730.000 euro per week, wat van hem toen de bestbetaalde voetballer ter wereld maakte. 
1 reactie

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Patricia Vyncke

    Toch mooi dat hij zijn halfbroer nog opzoekt...