Beelden van Maradona tijdens match doen flink de wenkbrauwen fronsen, plaatselijke media komen met verklaring

Maradona.
TNT Sports Maradona.
De social media hebben een vette kluif aan een video van voetballegende Diego Maradona. De beelden, die zich als een lopend vuurtje verspreiden, tonen Pluisje tijdens de Argentijnse competitiematch tussen Rosario Central en Gimnasia La Plata. Van die laatste ploeg is Maradona op dit moment de trainer. En dat is een belevenis in het voetbalgekke Zuid-Amerikaanse land. Plaatselijke media komen alvast met een verklaring voor wat er zich op de beelden afspeelt.
Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.

Tijdens elke match plaatst TNT Sports een camera naast de bank van Gimnasia en die ‘Diego Cam' houdt Maradona de hele match in de gaten, telkens meer dan twee uur lang. Op beelden van die camera is te zien hoe er op een bepaald moment een man richting de bank van Gimnasia stapt om iets te overhandigen. Wat Maradona effectief kreeg, is niet geweten. Maar wat wel duidelijk is, is dat zijn stafleden liever niet wilden dat de ‘Diego Cam’ het tafereel zou vastleggen. Met de nodige speculatie tot gevolg.

Medicijnen tegen te hoge bloeddruk?

Maar eerlijk is eerlijk. Pluisje ziet er slecht uit. Hij heeft overgewicht, loopt moeilijk en komt nauwelijks uit zijn woorden. Al is daar wellicht een eenvoudige verklaring voor. Maradona heeft na zijn carrière altijd last gehad van kniepijn, waar hij pas in 2019 aan werd geopereerd. Bij zijn vorige club als coach, de Mexicaanse tweedeklasser Dorados, stond hij regelmatig met krukken langs de lijn.

Hoewel Maradona zelf niet heeft gereageerd op de beelden, melden Argentijnse media zoals sportkrant Olé en dagblad Clarín dat het om onschuldige medicijnen zou gaan: Diego had door de spanning in de wedstrijd tegen Rosario Central last van een te hoge bloeddruk. Hetzelfde medicijn zou hem in september 2019 ook al zijn aangeboden tijdens een wedstrijd, maar toen sloeg Maradona het aanbod nog af.

EPA

Verleden met drugs

Op Twitter vermoeden ze dan weer dat het om drugs gaat, ook door het verleden van Maradona. In 1991 liep hij als speler van Napoli voor het eerst tegen de lamp. Hij werd betrapt op het gebruik van cocaïne en 15 maanden geschorst, maar dat bleek niet voldoende om hem te doen afkicken. Ook op het WK van 1994 testte hij positief, maar ‘t was vooral na zijn carrière dat Maradona in moeilijkheden kwam.

In 2004 werd Maradona na een hartinfarct in kritieke toestand opgenomen in het ziekenhuis. Het infarct was veroorzaakt door een overdosis cocaïne. De ex-voetballer herstelde, maar hij leek nooit helemaal van zijn verslaving verlost te geraken. Zo kwam het ook tijdens het WK van 2018 tot een pijnlijk moment. Tijdens de match van Argentinië tegen Nigeria werd al snel duidelijk dat Maradona er was. Hij danste in de tribune met Nigeriaanse vrouwen, viel in slaap, pakte uit met obscene gebaren en na de match moest hij zelfs uit het stadion gedragen worden.

AFP
AFP
REUTERS7 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • marion vermoet

  Het bekende trainers”Briefje”

 • johan vandeweghe

  wat hij binnen speelt zal mij worst wezen !

 • Loesje Vranken

  2 mannen springen onmiddellijk op te beletten dat men iets kan zien. Natuurlijk is dit iets wat het oog niet mag zien. Je moet niet vragen wat. Hmm hoe laag kan men vallen om zulke dingen te verorberen en uw lichaam kapot te maken denk ik dan. Hij kan beter geld schenken aan goede doelen.

 • egbert vansteenstraeten

  Zal wel gewoon medicatie zijn maar door zijn verleden zullen die wel uit voorzorg dat gedaan hebben! Als die drugs wilde kon hij dat voor, tijdens de rust en na de match gerust genomen hebben, waarom persé tijdens de wedstrijd waar iedereen het kon zien.

 • Alex Millian

  Op de cambeelden zelf van TNT zie je dat het pillen zijn. Let er ook op hoe hij de eerste 70 minuten bijna nooit een slok drinkt, en vanaf die pil de volle 20 minuten om de 15 seconden drinkt... hahahaha