Balorige Kyrgios krijgt volle laag van publiek (maar reactie umpire kan ook tellen)

Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.

Dat Nick Kyrgios zich niet al te populair heeft gemaakt met zijn uitspraken aan het adres van Stanislas Wawrinka, staat buiten kijf. De Zwitser was verre van gediend met wat de Australische 'enfant terrible' hem toesnauwde, en bij diens volgende partij bleek dat ook het publiek zijn quotes maar matig kon appreciëren. Van zodra hij op de court verscheen, kreeg hij af te rekenen met boegeroep. De reactie van de umpire kon ook wel tellen: "Ach, ik word ook constant uitgejouwd", had hij troostende woorden over voor Kyrgios.

"Lastig publiek"
Uiteindelijk zou die de troost nog wel goed kunnen gebruiken, want het Amerikaanse servicekanon mepte hem in twee sets (7-5 en 6-3) uit het tornooi. Na de wedstrijd reflecteerde de pas 20-jarige Kyrgios nog even over zijn wedstrijd op Twitter. "Lastig publiek, maar nog een lastigere tegenstander. Goed gespeeld en fantastisch geserveerd John. Veel succes in de volgende ronde."

Steun Murray
Andy Murray sluit zich niet aan bij de critici die Nick Kyrgios de grond inboren na diens laatste uitspatting op het toernooi van Montreal. "Nick heeft ook goede kanten", zei 's werelds nummer 3 donderdag (plaatselijke tijd) in Montreal na zijn zege in de achtste finales tegen Gilles Müller. "Hij is gewoon een jonge gast die moet opgroeien in de schijnwerpers. De voorbije maanden heeft hij heel wat kritiek te slikken gekregen. Het is niet altijd eenvoudig daarmee om te gaan." Ook volgens de Australische Davis Cup-captain Wally Masur is de ophef die volgde overdreven. "Hij stond met zijn rug naar Stan, 30 meter verderop en was aan het mompelen. Dat kan nooit bedoeld zijn als een provocatie. Het is knap dat de microfoon langs de lijn het registreerde."

De positie van Kyrgios in het Davis Cup-team, waarin hij speelt met vriend Thanasi Kokkinakis, is dan ook niet in het geding. Wel kreeg Kyrgios een boete van zo'n 9000 euro van de spelersbond ATP.

Nog olie op het vuur
De controverse is echter verre van voorbij. Kyrgios bood zelf zijn excuses aan op Facebook, maar zijn familie gooide juist olie op het vuur. "Oog om oog, tand om tand", schreef moeder Nill Kyrgios op Twitter, verwijzend naar vermeende uitingen van Wawrinka. Broer Christos maakte het nog bonter. Een interview met hem over de kwestie op de Australische zender Triple M werd plots weggedraaid. "We moesten wel, hij zei iets obsceens", aldus radiomaker Chris Page. Christos maakte op Facebook alsnog zijn punt. "Ik gaf net een interview voor Nick. Ik zei dat Donna overduidelijk van 'de Kokk' hield."

getty
Andy Murray.
reuters Andy Murray.
afp
afp
afp